Doe mee met Alzheimer in Beweging

De Stichting Alzheimer in Beweging wil mensen motiveren om zelf in beweging te komen. Niet afwachten maar zelf de regie in handen nemen.
Hier een paar voorbeelden:
Vrijwilligers die op zoek zijn naar een interessante bezigheid, gepensioneerden die een nieuwe invulling zoeken, iedereen is welkom. Maak kennis met de methode en ga in je eigen omgeving een activiteit organiseren met dementerenden of Alzheimerpatiënten.
Verspreid de methode. Alzheimer in beweging is op zoek naar verspreiding van deze methode en mensen uit alle beroepstakken kunnen er in hun eigen omgeving mee aan de slag kunnen. Het materiaal en het de cursus om dit in beweging te krijgen is er al. Alzheimer in beweging organiseert ook voor deze belangstellenden een training. zie onze pagina over ons Trainingsprogramma.
Breng de woon/zorg voorziening op dit idee. Weten ze bij de instelling waar uw familie verblijft wel dat er zo’n leuke, effectieve betaalbare training is voor activiteitenbegeleiders en hun vrijwilligers? Wie weet gaan ze in de toekomst gerichter werken aan het vertragen van de ziekte door onze methode.

Waarom deze methode?
Het vertraagt de ziekte
Het geeft mensen inzicht in de werking van de hersenen
Het haalt het maximale uit de Alzheimerpatiënt
Je krijgt het gevoel dat je nu iets doet dat echt helpt.
Zolang er nog geen medicijnen zijn, probeer dan de middelen die er inmiddels wel zijn om de ziekte te vertragen.

Alzheimerpatiënten en mensen met dementie zijn vaak wat minder makkelijk in beweging te krijgen. Met de superleuke ideeën en materialen en methode waarover u op onze pagina’s leest wordt het een stuk makkelijker om te gaan bewegen. Deze bewegingen stimuleren de samenwerking van alle hersendelen, waardoor de ziekte op zijn minst kan worden vertraagd.

Doe mee, als u nu op deze pagina bent gekomen, per ongeluk, of op zoek naar een antwoord, iedere hulp is van harte welkom. Meld je via de email bij de initiatiefnemers.

Wil je over dit werk een krantenartikel lezen, dan kan dat hier. 

Training voor activiteitenbegeleiders en vrijwilligers 

Stichting Alzheimer in Beweging biedt een heldere training aan voor activiteitenbegeleiders en vrijwilligers. Het begint met zo’n 20 minuten theorie en achtergrondinformatie, waarna we direct aan de slag gaan om te werken met het activeren van alle hersendelen. Daarna werken we met de diverse spelmaterialen die zijn samengesteld voor deze activiteit. Materialen die de deelnemers terug brengt naar de schoolpleinbeleving, de jeugd, waarin veel werd bewogen. We betrekken zoveel mogelijk deelnemers bij deze beleving. Na ongeveer uur kunnen de activiteitenbegeleiders en vrijwilligers oefenen met de cliënten. Want je leert pas echt iets als je het, met begeleiding in de praktijk kunt oefenen. Deze training is in principe twee dagdelen maar kan desgewenst worden uitgebreid met een vervolgtraining, waarbij de deelnemers ook zich wat meer kunnen verdiepen in jongleren met drie ballen en de nodige variaties hierop om het visueel aantrekkelijk te houden
Vraag informatie over beschikbaarheid en prijzen. 

689 Total Views 3 Views Today