Medicijnenfabrikant Pfizer stopt met onderzoek naar Alzheimer en Parkinson

Het zoeken naar een goed medicijn tegen de eiwitophopingen in de hersenen bij Parkinson en Alzheimer duurt al meer dan 30 jaar. Dit heeft ondertussen miljarden gekost en tot nu toe niets opgeleverd.

Na enkele flops van onderzoeken en testen met medicijnen van diverse fabrikanten kondigde farmagigant Pfizer aan om te stoppen met het onderzoek naar medicijnen voor Alzheimer en Parkinson.

De reden waarom Pfizer stopt is niet bekend gemaakt. Er worden in dit kader 300 onderzoekers ontslagen. Volgens hoogleraar Marcel Olde Rikkert van het Radbout Nijmegen zijn de ontwikkelingen niet hoopvol, zeker omdat onbekend is wanneer al die onderzoeken ooit wat gaan opleveren. Andere farmaceuten gaan voorlopig nog gewoon door met hun onderzoeken en dat is ook nodig, wereldwijd komen er steeds meer alzheimerpatienten bij.

Bron:  Volkskrant 

 

 

 

1365 Total Views 3 Views Today

Over de auteur

admin
Alzheimer in Beweging biedt een gericht programma om de hersenen optimaal te activeren. Stimuleren van samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelft en andere breindelen met het doel de ziekte te vertragen.