Theatercollege over effecten muziek op hersenen

Ze behoren tot de besten in hun vak en zijn geboren performers: de professoren Henkjan Honing (muziekcognitie), Dick Swaab (neurobiologie) en de van meerdere TV-optredens bekende Erik Scherder (neuropsychologie). Wie kan nu beter vertellen aan toehoorders welke effecten muziek hebben op de hersenen en hoe goed dit is voor Alzheimerpatiënten.

U zit gegarandeerd op het puntje van uw stoel wanneer ze u uitleggen, laten zien en zelfs letterlijk laten ervaren hoe muziek uw brein beïnvloedt. Woensdag 17 januari  wordt in de grote zaal van de Schouwburg in Amstelveen een theatercollege gegeven van | 20:15- 22:35 . 

Opmerkelijke effecten van muziektherapie
Dit spetterende theatercollege wordt afgewisseld met live muziek en met enkele scènes uit de documentaire Miracles of Music (van Pim Giel) over de opmerkelijke effecten van muziektherapie. Want muziek is niet alleen fijn – muziek maken en luisteren is ook goed voor de ontwikkeling, gezondheid en de kwaliteit van leven. Met muzikale optredens van niemand minder dan soulzangeres Berget Lewis en saxofonist Benjamin Herman met band.


Muziektherapie  toegankelijk maken
De theatershow is onderdeel van het project Miracles of Music, waarin wetenschappers, muziektherapeuten en musici zich sterk maken om muziek de plaats te geven die ze verdient in ons leven, de zorg en het onderwijs.

Het project Miracles of Music heeft tot doelstelling om muziektherapie toegankelijk te maken voor mensen die daar zelf niet de financiële middelen voor hebben. Een deel van de opbrengst per show wordt geschonken aan een instelling die muziektherapie geeft en aan kwetsbare mensen waardoor die het theater kunnen bezoeken.

meer informatie

886 Total Views 9 Views Today

Over de auteur

admin
Alzheimer in Beweging biedt een gericht programma om de hersenen optimaal te activeren. Stimuleren van samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelft en andere breindelen met het doel de ziekte te vertragen.