Wetenschappers vragen aandacht op Wereldproefdierdag

hersens en vraagtekens

Zonder dierproeven is er geen kans om Alzheimer te bestrijden.Vandaag is het Wereldproefdierendag. Activisten brengen het leed van dieren die gebruik worden voor experimenten onder de aandacht.

In heel Europa maakt men zich druk om experimenteren met dieren. De politiek buigt zich erover. Het aantal proefdieren moet over 7 jaar met 1/3 zijn afgenomen. Wetenschappers pleiten voor begrip, het is namelijk crusiaal dat die dierproeven worden gedaan. Zonden dierproeven is het namelijk nauwelijks mogelijk om een goed geneesmiddel te vinden tegen Alzheimer.

Dierenactivisten oordelen over de wetenschappers, alsof het gewetenloze beulen zijn die plezier hebben in het kwellen van dieren. Het liefst zouden ze de dierproeven helemaal afschaffen, maar dat vinden de wetenschappers een slecht idee.
Tenslotte, met de toenemende vergrijzing, het ouder worden van de bevolking is het meer dan noodzakelijk dat er experimenten plaatsvinden, zodat men verder kan gaan in de zoektocht naar een adequaat medicijn om Alzheimer te bestrijden.

171 Total Views 3 Views Today

Over de auteur

admin
Alzheimer in Beweging biedt een gericht programma om de hersenen optimaal te activeren. Stimuleren van samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelft en andere breindelen met het doel de ziekte te vertragen.