Wat kunt u doen?

Wat kunt u doen voor Alzheimer in Beweging?

Training voor activiteitenbegeleiders en vrijwilligers 

Stichting Alzheimer in Beweging biedt een heldere training aan voor activiteitenbegeleiders en vrijwilligers. Het begint met zo’n 20 minuten theorie en achtergrondinformatie, waarna we direct aan de slag gaan om te werken met het activeren van alle hersendelen. Daarna werken we met de diverse spelmaterialen die zijn samengesteld voor deze activiteit. Materialen die de deelnemers terug brengt naar de schoolpleinbeleving, de jeugd, waarin veel werd bewogen. We betrekken zoveel mogelijk deelnemers bij deze beleving. Na ongeveer uur kunnen de activiteitenbegeleiders en vrijwilligers oefenen met de cliënten. Want je leert pas echt iets als je het, met begeleiding in de praktijk kunt oefenen. Deze training is in principe twee dagdelen maar kan desgewenst worden uitgebreid met een vervolgtraining, waarbij de deelnemers ook zich wat meer kunnen verdiepen in jongleren met drie ballen en de nodige variaties hierop om het visueel aantrekkelijk te houden
Vraag informatie over beschikbaarheid en prijzen. 
Om dit project goed te laten slagen zoek ik naar een breed draagvlak om dit werk te ondersteunen, om mensen de methode te laten leren. Wil je in 2020 in het hele land gaan proberen de ziekte Alzheimer te vertragen, dan zou het mooi zijn als er tegen die tijd 1 miljoen mensen leren bewegen met Alzheimerpatiënten. Het is natuurlijk wel een ambitieus doel. Neem zelf het initiatief, wacht niet op maatregelen van bovenaf. Noem de bezuinigingen op de gezondheidszorg, de werkloosheid onder oudere werknemers. Voorlichting, daadwerkelijk in actie komen, Alzheimerinbeweging, NU!

We kunnen jou gebruiken, jij bent waardevol voor ons!

Stap in de wereld die Alzheimer heet, en ervaar dat er iets heel moois op je staat te wachten! De tijd is er rijp voor. Niet afwachten maar aanpakken. Bent u dat? Die werkloze zorgmedewerkers, bestuurders, cijfermensen, ervaringsdeskundigen met alzheimerfamilieleden, beginnend Alzheimerpatiënten, gepensioneerde artsen, studenten, zakenmensen met pensioen die in een gat zijn gevallen, nieuwsgierige mensen die de kunst van het trainen willen leren en die dit willen doorgeven?

De beloning

Wat krijgen mensen ervoor terug?

Kennis, jongleertraining, erbij mogen horen. Ja dat is het natuurlijk helemaal. Je hoort er straks bij en groeit mee met een organisatie die groter en groter wordt. Jouw toekomst krijgt weer een volledig nieuw doel. Wie weet draait het uit op betaald werk, nieuwe functies, een prachtig cv waar niemand aan kan tippen. Beter dan thuis voor de buis, achter de geraniums hangen enz.

Volg de training

In een training van een of twee dagdelen kunt u leren hoe de materialen te gebruiken voor het werken met de doelgroep. U ervaart hoe het is om te werken met de flowerstick, het lemniscaatbord of lemniscaat metaal, u werkt met doekjes, ballen en leert om een flowerstick te maken. Hierbij een instructie- en werkboekje van Alzheimer in Beweging.

Meldt u zich vandaag nog aan!

580 Total Views 3 Views Today