Wat doen wij?

Alzheimer in beweging kan nu al ingezet worden om mensen daadwerkelijk te laten bewegen. Dat bewegen heel belangrijk is in de strijd tegen dementie en Alzheimer werd in januari 2013 nog bevestigd in een uitzending van De Wereld Draait door. 

Lezingen voor instellingen

Gera de Leeuw van Alzheimer in Beweging heeft een paar jaar (tussen 2009 en 2014) ervaring opgedaan in het bewegen met Alzheimerpatiënten. Wat doet jongleren met je, en vooral, wat doet het met Alzheimerpatiënten. Waar bots je tegenaan in de praktijk. Speerpunt is het stimuleren van samenwerking van beide hersenhelften, een grote moeilijkheid als je Alzheimerpatiënt bent. Hoe dat voelt kun je binnen 1 minuut zelf ondervinden. Hoe stimuleer je die samenwerking. Hoe werk je met cliënten met deze materialen. Geniet van een inspirerende lezing en ga aan de slag met je eigen cliënten.

Kennismaking bij instellingen/Alzheimercafés

U wilt in uw instelling of Alzheimercafé eens meemaken hoe het is om te oefenen met de clownspanelen, de antieke tollen, de hoelahoep en andere leuke beweegmaterialen. Laat u een dagdeel of uurtje inspireren door Gera de Leeuw. Een minicursus jongleren behoort tot de mogelijkheden, in- of exclusief een kokertje jongleerballen om mee naar huis te nemen. Prijs op aanvraag.

Voorinschrijving Boek Alzheimer in Beweging

Het boek Alzheimer in Beweging ligt binnenkort bij de drukker. Er wordt de laatste hand aan gelegd. Een handig boek boordevol trainingstips om mensen in beweging te zetten, maar ook aandacht voor lifestyle, eetgewoonten enz. Gericht op zowel de particulier thuis als de mensen die in de zorg werkzaam zijn en die in in groepsverband trainen.  Maar vooral ook bedoeld als preventiemiddel, want voordat Alzheimer ontdekt wordt, zijn de mensen soms al 15 jaar ziek. Start met bewegen, met slim bewegen, dan kunt u de ziekte zeker vertragen.

Inmiddels zijn de cursussen bewegen met deze materialen gestart, voor groepen en particulieren, maar ook verdiepingscursussen met een echte Braingym instructeur in combinatie met bewegingslessen.

Meer weten over deze mogelijkheden, klik op deze link en schrijf naar Alzheimer in Beweging. 

893 Total Views 5 Views Today