Wat doen wij?

Alzheimer in beweging kan nu al ingezet worden om mensen daadwerkelijk te laten bewegen. Dat bewegen heel belangrijk is in de strijd tegen dementie en Alzheimer werd in januari 2013 nog bevestigd in een uitzending van De Wereld Draait door. 

Lezingen voor instellingen

Gera de Leeuw van Alzheimer in Beweging heeft zo’n 10 jaar ervaring opgedaan sinds 2009 in het bewegen met Alzheimerpatiënten. Wat doet jongleren met je, en vooral, wat doet het met Alzheimerpatiënten. Waar bots je tegenaan in de praktijk? Vooral als je zelf tot de ontdekking komt dat kruisen over het verticale midden bijna onmogelijk is bij deze cliënten. Hoe krijg je het ooit voor elkaar om het effect van jongleren te evenaren met eenvoudiger en meer aantrekkelijke bewegingsoefeningen.
Speerpunt is het stimuleren van samenwerking van beide hersenhelften, een grote moeilijkheid vanwege dat kruisen van je verticale midden. Probeer maar eens te ervaren hoe dat aanvoelt. Je kunt je inleven met een volgende oefening. Binnen 1 minuut weet je het.

Hoe stimuleer je die samenwerking. Hoe werk je met cliënten met deze materialen. Geniet van een inspirerende lezing en ga aan de slag met je eigen cliënten.

Kennismaking bij instellingen/Alzheimercafés

U wilt in uw instelling of Alzheimercafé eens meemaken hoe het is om te ervaren hoe het werkt met clownspanelen, antieke tollen, hoelahoep en andere leuke beweegmaterialen? Dan is er nu de mogelijkheid. Iets anders: laat u een dagdeel of uur of langer inspireren door Gera de Leeuw. Een minicursus jongleren behoort tot de mogelijkheden, in- of exclusief de  belangrijkste materialen die nodig zijn om verder te komen. Prijs op aanvraag.

Voorinschrijving Boek Alzheimer in Beweging

Het boek Alzheimer in Beweging ligt momenteel bijna af bij de uitgever. Er wordt de laatste hand aan gelegd. Een handig boek boordevol trainingstips om mensen in beweging te zetten, maar ook aandacht voor lifestyle, eetgewoonten enz. Gericht op zowel de particulier thuis als de mensen die in de zorg werkzaam zijn en die in in groepsverband trainen.  Maar vooral ook bedoeld als preventiemiddel, want voordat Alzheimer ontdekt wordt, zijn de mensen soms al 15 jaar ziek. Start met bewegen, met slim bewegen, dan kunt u de ziekte zeker vertragen.

Inmiddels zijn de cursussen bewegen met deze materialen gestart, voor groepen en particulieren, maar ook verdiepingscursussen met een echte Braingym instructeur in combinatie met bewegingslessen.

Meer weten over deze mogelijkheden, klik op deze link en schrijf naar Alzheimer in Beweging. 

1281 Total Views 1 Views Today