fbpx

Wat doen wij?

De Stichting Alzheimer in Beweging zet zich in om vooral jong alzheimerpatiënten te overtuigen te gaan jongleren. Het klinkt misschien vreemd maar het is bewezen dat deze complexe beweegtechnieken ervoor zorgen dat je hersenfuncties aanzienlijk verbeteren. Zes weken lang een half uur per dag jongleren is al effectief voor de rest van je leven. Dat half uur kan worden verdeeld in jongleersessies van vijf of tien minuten. Wij helpen om dit voor elkaar te krijgen met particuliere sessies of in groepsverband. Wacht er niet te lang mee, hoe eerder je dit gaat doen, hoe beter het voor je is.

Lezingen voor instellingen

Wat doet jongleren met je, en vooral, wat doet het met Alzheimerpatiënten. Waar bots je tegenaan in de praktijk?
Speerpunt is het stimuleren van samenwerking van beide hersenhelften op allerlei manieren en met diverse materialen. Hoe werk je met cliënten met deze materialen? Geniet van een inspirerende lezing en ga aan de slag met je eigen cliënten om op een nieuwe manier te bewegen.

Training voor instellingen
Via een duidelijke powerpointpresentatie krijgen medewerkers van instellingen een kijkje in de werking van de hersenen. Welke bewegingen kun je maken om de hersenfuncties te verbeteren. Welke speelse trainingsmogelijkheden zijn er om op elk niveau van dementie met plezier te gaan werken met de trainingsmaterialen. Natuurlijk is het niet alleen theorie, er wordt ook onderling geoefend.
Opvallend is dat maar heel weinig mensen in de dementiezorg weten hoe die hersenen precies fungeren. Na deze training is er meer inzicht wat je kunt doen met deze doelgroep op het gebied van beweging en recreatie.

Kennismaking bij instellingen/Alzheimercafés

Hoewel het serieus is kan een lezing bij een Alzheimercafé zorgen voor een vrolijk intermezzo waar iedereen aan kan meedoen. Op deze manier stimuleren wij het bekend maken van deze doeltreffende methode om je hersenfuncties te verbeteren. Iedere luisteraar wordt actief betrokken bij meer beweging.

Wilt u zelf slim gaan bewegen of als acticiteitenbegeleider aan de slag met leuke oefeningen, bestel dan ons boek.

Alzheimer in Beweging

Meer weten over deze mogelijkheden, klik op deze link en schrijf naar Alzheimer in Beweging. 

3008 Total Views 4 Views Today