Boeken

Boeken over Alzheimer

Dementie inzicht

cover Dementie Inzicht

Dementie Inzicht beschrijft de lichamelijke veroudering en de (verstandelijke) gevolgen van dementie op lichaam, geest en op gedrag. Het laat zien hoe we met deze veranderingen kunnen omgaan en hoe we onze zorg kunnen afstemmen op de persoonlijke behoeften en mogelijkheden van de persoon die aan dementie lijdt. Dit maakt het boek niet alleen bijzonder geschikt voor professionele zorgverleners, maar ook voor mantelzorgers, familie en anderen die direct betrokken zijn bij de zorg van iemand met dementie.

Om goede zorg te kunnen verlenen, zowel thuis als in een verpleeghuis, is kennis en begrip van dementie noodzakelijk. Met deze kennis begrijpen we beter waarom diegene met dementie zich anders gaat gedragen, waarom hij de weg kwijtraakt, zijn partner niet meer herkent of agressief wordt. We krijgen inzicht in wat dementie met een mens doet en leren hoe we daar het beste mee kunnen omgaan en de juiste zorg kunnen verlenen. Dementie Inzicht koppelt theoretische kennis aan de praktijk en geeft zo waardevolle handvatten mee voor zorgverleners én mantelzorgers.

Wat het boek zo bijzonder maakt, is dat het volledig is geschreven door twee zorgverleners uit de praktijk. Deze arts en verpleegkundige maken u als lezer deelgenoot van hun ervaringen op de werkvloer en vullen dit aan met theoretische kennis vanuit de (neuro)psychologie en geneeskunde.

Auteurs: Jolanda de Mooij & Milly van der Ploeg
Prijs: €19,95
Paperback

160 pagina’s
Formaat: 170 x 240 mm
ISBN: 9789492261021

BESTELLEN


Daginzicht Agenda 2017

Daginzicht 2016_Pagina_01

Mensen met een geheugenprobleem hebben grote behoefte aan een weloverwogen geheugensteun. Zij willen niet afgeleid worden door gisteren en morgen en ook niet door allerlei illustraties. Zij willen een helder zicht op vandaag: to the point en simpel.

Speciaal voor deze mensen is Daginzicht ontwikkeld. Een uitgekiend ontwerp voor optimale duidelijkheid. De dagplanner is ontwikkeld in nauwe samenwerking met gebruikers en professionals (artsen, ergotherapeuten en ervaren zorgverleners).

Belangrijkste kenmerken:

  • prikkelarm, dus zonder overbodige informatie
  • 1 dag per pagina
  • indeling in ochtend / middag / avond
  • royaal formaat (15 x 21 cm)
  • veel ruimte om te schrijven
Met Daginzicht ervaren gebruikers een dagstructuur die verwarring zo veel mogelijk voorkomt en daardoor rust geeft.
Speciaal voor mensen met dementie: naarmate mensen eerder leren werken met Daginzicht, houden zij langer structuur in hun leven vast.
Zie hieronder ervaringen van tevreden gebruikers, mantelzorgers en zorgprofessionals.

Zorg naar eer en geweten

9789082131413 - Zorg naar eer en geweten_VPIn Zorg naar eer en geweten beschrijft Jolanda de Mooij wat zij noemt het ‘Zien’ en legt uit waarom dit volgens haar een onmisbare kernkwaliteit is voor iedere zorgverlener. Beladen kwesties als ondervoeding, fixeren en drogeren bespreekt zij vanuit haar referentiekader als verpleegkundige. Ook schrijft zij over gewetensbezwaren bij het leveren van ondermaatse zorg voor dementerende ouderen en over haar strijd dit te verbeteren.

Milly van der Ploeg heeft als arts de theoretische onderbouwing en inhoudelijke verdieping gegeven.

Auteurs: Jolanda de Mooij & MIlly van der Ploeg
Prijs: €19.95
Uitvoering: paperback
Formaat: 135*215 mm
Pagina’s: 160
ISDN: 978-94-6107-013-5
NUR: 895


Ik lijd aan ouderdommigheid

Miriam Janssenvoorkant 165x210 beschrijft in haar boek Ik lijd aan ouderdommigheid op liefdevolle wijze de laatste jaren van Annie Pender.
Annie, lerares, schrijfster en moeder, lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Hierdoor verandert ze van een zelfstandige, intellectuele vrouw die midden in het leven staat, in een vrouw die in bijna alles afhankelijk wordt van anderen en de greep op het leven steeds meer verliest.

Auteur: Miriam Janssen
Prijs: € 15.00
Paperback

92 pagina’s
Formaat: 15,6 x 23,5 cm
ISBN: 9789082131437
 

BESTELLEN


Is dementie erg?

cover Is dementie erg_Pagina_1Wat is er met een dementerende aan de hand? Waarom weten we vaak niet hoe te reageren op een dementerende? En hoe leer je zien wat ze nodig hebben?

Door hun hersenbeschadiging kunnen zij ons niet meer begrijpen maar wij, mensen met gezonde hersenen, kunnen wel leren hen te begrijpen. Afstemmen en werken vanuit mogelijkheden worden door dit boek eenvoudig. Ervaringen van o.a. verzorgenden en dementerenden zijn in dit boek verwerkt.

Titel: Is dementie erg?
Auteur: Jos Cuijten
Tekst: Wilma Jongeneel
Illustrator: Marjolein Fleurbaaij
Formaat: 190×190 mm
Uitvoering: paperback
Pagina’s: 70
Prijs: € 19,95
ISBN: 9789082306408

BESTELLEN

zorgendoejezo

Zorgen voor mensen thuis is mensenwerk. Werk door mensen, voor mensen. Je komt dagelijks bij mensen thuis en geeft ze de zorg die ze nodig hebben. En achter elke voordeur schuilt een verhaal; een verhaal met een lach en een traan…

Zorgen doe je zo gaat over omgaan met familie, collega’s en verwijzers. En natuurlijk over de cliënten zelf. Allemaal mensen die zorg of hulp nodig hebben en daarvoor zijn aangewezen op de thuiszorg. Werk dat vooral met veel liefde en geduld, maar steeds professioneel, wordt gedaan. Bij dat werk hoort ook het omgaan met ziekte en dood van cliënten. Cliënten die bovenal gewoon mensen zijn. Mensen met ieder hun eigenaardigheden en wensen.

Petra van der Waal (1971) beschrijft in dit boek op een heldere en herkenbare manier hoe ze haar werk in de thuiszorg ervaart met alle praktische kanten en vooral ook de menselijk aspecten. En waarom dit werk voor haar zo de moeite waard is. Iedere dag opnieuw.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die te maken heeft of krijgt met thuiszorg. Voor mensen in het werk (uitvoerenden en verzorgenden), voor cliënten en voor familieleden of andere naasten. Een feest van herkenning.

Uitvoering: paperback
Formaat: 140×215 mm
126 pagina’s
ISBN: 9789492261090
Prijs: € 14,95 (incl. btw)

Verzendkosten: € 3,95 Track&Trace

2131 Total Views 6 Views Today