Doe mee met Alzheimer in Beweging

1 miljoen mensen in Nederland in beweging om anderen in beweging te krijgen.

Doe mee, zet je schouders eronder, want Alzheimer in beweging heeft jou nodig

 

Rond 2020 is naar schatting 1 op de 16 mensen dement. Volksziekte nr. 1. Nu al zijn er geen budgetten meer om al die mensen op te vangen, een ramp van nationale omvang met nu al veel schrijnende voorbeelden die dagelijks de kranten halen. Wij als maatschappij kunnen er nu al iets mee doen. Door acceptatie, door verandering, door vooral de ziekte te gaan vertragen, wellicht door de juiste medicijnen, betere voeding en voorlichting, kortom, er staat een hoop te gebeuren. Moeten we daarmee wachten tot het rijk initiatieven neemt?

Met Alzheimer in Beweging wil Gera de Leeuw mensen motiveren om zelf in beweging te komen. De tijd is er nu rijp voor. Met mensen die nu werkloos of ziek thuis zitten, of die met pensioen zijn en een nieuwe invulling zoeken. Alzheimer in beweging is op zoek naar medewerkers uit alle beroepstakken die in hun eigen omgeving aan de slag kunnen. Alles om dit in beweging te krijgen is er al, nu alleen nog iemand die kracht en inspiratie heeft om alles met elkaar te verbinden. Je zult er veel voor terugkrijgen. Daarom deze website, dit verhaal. Wie dit leest en het voelt borrelen kan zich nu aanmelden. We zitten juist op jou te wachten, we hebben je nodig!

Alzheimerpatiënten en mensen met dementie zijn vaak wat minder makkelijk in beweging te krijgen. Met de superleuke ideëen en materialen en methode waarover u in de volgende pagina’s leest wordt het een stuk makkelijker om te gaan bewegen. Deze bewegingen stimuleren de samenwerking van beide hersenhelften, waardoor de ziekte op zijn minst kan worden vertraagd.

Doe mee, als u nu op deze pagina bent gekomen, per ongeluk, of op zoek naar een antwoord, iedere hulp is van harte welkom. Meld je via de email bij de iniatiefnemers.

820 Total Views 1 Views Today