fbpx

Waarom Alzheimer in beweging?

Wat doet de Stichting Alzheimer in Beweging

De Stichting Alzheimer in Beweging (AIB) is er samen met de Universiteit van Oxford van overtuigd dat als je zes weken achter elkaar een half uur per dag jongleert, je blijvende veranderingen in je hersenen teweeg brengt. Je hersenfuncties verbeteren aanzienlijk!

Steeds meer neuropsychologen en fysiotherapeuten ontdekken de magische werking van jongleren. Kijk maar naar het fragment van een televisieuitzending met de Rus Navalny, die concentratieproblemen kreeg na de gifaanval met Novitsjok. Om te herstellen van zijn gifaanval, ook een aanval op de hersenfuncties jongleerde hij. Jongleren is zelfs fantastisch voor alle mensen die op de IC hebben gelegen met #Covid-19 en daardoor concentratieproblemen hebben gekregen.
Jongleren? De meeste mensen durven er niet aan te beginnen, het lijkt te moeilijk, maar juist zo’n gecompliceerde beweging zorgt ervoor dat er veel gunstige effecten ontstaan in je hersenen. Je krijgt 15% meer actieve grijze hersencellen en ook de witte stofbanen worden steviger. Er worden meer plaques opgeruimd. Om die ingewikkelde jongleerbeweging te evenaren zijn er oefeningen samengesteld die alle bewegingen nabootsen, bestaand uit bewegingen in alle richtingen, maar ook geconcentreerd op de hele belangrijke oogbewegingen, je oogzenuw is de enige zenuw die rechtstreeks verbonden is met je hersenen. Als je oogsysteem goed functioneert is dat gunstig voor heel veel hersenactiviteiten.

Het boek

Het boek Alzheimer in Beweging is in principe geschreven voor Alzheimerpatienten die langer thuis willen blijven en voor activiteitenbegeleiders in de zorg. Het boek is ook bruikbaar voor iedereen met concentratieproblemen. Wil je leren jongleren of meer weten over je hersenfuncties wat er gebeurt als je gaat jongleren, dan is het een aanrader om het boek Alzheimer in Beweging te bestellen. Natuurlijk is jongleren voor veel meer hersenfuncties belangrijk.

Kijk ook op onze pagina jongleerfilmpjes.  Het begint allemaal laagdrempelig.

15% meer actieve hersencellen

Zolang er nog geen medicijnen zijn uitgevonden om de ziekte te bestrijden, is het zaak om alzheimer en dementie zoveel mogelijk preventief te lijf te gaan. Heeft u geheugenproblemen of wilt u uw hersenfuncties verbeteren? Aarzel niet langer en begin vandaag nog, het is nooit te laat om te gaan bewegen. Wilt u liever een persoonlijke training, dan regelen we dat, coronaproof.  U schaft dan ook het boek aan met de bijbehorende oefenmaterialen. Maak hier kennis met een van de oefenmaterialen, een lemniscaat, te bestellen bij de Stichting Alzheimer in Beweging.

U kunt een lemniscaat bestellen a 30 euro ex verzendkosten.

Gera de Leeuw
alzheimerinbeweging@gmail.com
0651462953

Overal in Nederland en België kunnen wij trainingen organiseren. Voor groepen en personal training.

De Stichting Alzheimer in Beweging is opgericht om mensen zich zoveel mogelijk bewust te maken van de kracht van beweging door jongleren. Het verbetert daadwerkelijk de hersenfuncties. Het is al bijna 20 jaar geleden bewezen door dr. Jan Scholz van de Universiteit van Oxford.
Iedere jong-alzheimerpatiënt kan de eigen hersenfuncties verbeteren door simpelweg aan de slag te gaan.  

Hoe eenvoudig kan het zijn als je 42 dagen achter elkaar gaat oefenen met jongleerballetjes, een methode waardoor de hersenen definitief gaan veranderen. De hersencellen worden actiever, er worden meer verbindingen aangemaakt, verstofte hersencellen worden wakker en uiteindelijk brengt het verbetering aan in het proces om alzheimer te vertragen. Dr. Scholz had gelijk met zijn proefschrift, inmiddels hebben we kunnen bewijzen dat het daadwerkelijk de hersenfuncties verbetert.

Lees hier het artikel dat werd gepubliceerd in de NRC De kracht van jongleren, Beintema

Zelf leren jongleren

Geen succesmomenten = afhaken

Sommige mensen leren jongleren binnen 10 minuten en sommigen doen er heel lang over. Gera de Leeuw van de Stichting Alzheimer in Beweging hoort bij die laatste categorie. Daarom weet zij als geen ander wat de juiste methode is om snel te leren jongleren. Iedereen kan het. En het is niet zomaar een balspelletje, jongleren doet daadwerkelijk iets met je hersenen. Je krijgt een beter probleemoplossend vermogen en je wordt slimmer. En belangrijk = het vertraagt de ziekte alzheimer. Hoe belangrijk is dit vooral voor jong-alzheimerpatiënten waarbij de ziekte zich razendsnel  ontwikkelt. Jongleren moeilijk? Niet als je de juiste begeleiding krijgt via een uitgekiende methode die erop gericht is om die jongleerbeweging onder de knie te krijgen.  Tijdens deze oefeningen begeleid door Gera de Leeuw leer je genieten van elke tussenstap, van elk succesmoment. Wil je het eens thuis proberen, kijk dan op onze pagina jongleerfilmpjes.

Variaties van tussenoefeningen

De AIB jongleermethode kent een hele serie succesmomenten. Er is een grote variatie tussenoefeningen om zoveel mogelijk succesmomenten te ervaren, buitengewoon plezierig voor de beoefenaar. Jongleren, werken met lemniscaten, werken met ritme en muziek, de AIB methode is een combinatie van de mooiste manieren om je geheugen te trainen en om je hersenfuncties te verbeteren. Denk je dat je dit niet kunt, dan is er maar één advies:  Niet kijken naar wat je niet kunt, maar naar wat je wel kunt.
Wil je bewegen met deelnemers van een dagopvang? Bestel dan ons handige boek over Alzheimer in Beweging.

Alzheimer in Beweging

3200 Total Views 2 Views Today