fbpx

Waarom Alzheimer in beweging?

Waarom Alzheimer in beweging?

De Stichting Alzheimer in Beweging is opgericht om mensen zich zoveel mogelijk bewust te maken van de kracht van beweging door jongleren. Het verbetert daadwerkelijk de hersenfuncties. Het is al bijna 20 jaar geleden bewezen door dr. Jan Scholz van de Universiteit van Oxford.
Iedere jong-alzheimerpatiënt kan de eigen hersenfuncties verbeteren door simpelweg aan de slag te gaan.  

Hoe eenvoudig kan het zijn als je 42 dagen achter elkaar gaat oefenen met jongleerballetjes, een methode waardoor de hersenen definitief gaan veranderen. De hersencellen worden actiever, er worden meer verbindingen aangemaakt, verstofte hersencellen worden wakker en uiteindelijk brengt het verbetering aan in het proces om alzheimer te vertragen. Dr. Scholz had gelijk met zijn proefschrift, inmiddels hebben we kunnen bewijzen dat het daadwerkelijk de hersenfuncties verbetert.

Lees hier het artikel dat werd gepubliceerd in de NRC De kracht van jongleren, Beintema

Zelf leren jongleren

Geen succesmomenten = afhaken

Sommige mensen leren jongleren binnen 10 minuten en sommigen doen er heel lang over. Gera de Leeuw van de Stichting Alzheimer in Beweging hoort bij die laatste categorie. Daarom weet zij als geen ander wat de juiste methode is om snel te leren jongleren. Iedereen kan het. En het is niet zomaar een balspelletje, jongleren doet daadwerkelijk iets met je hersenen. Je krijgt een beter probleemoplossend vermogen en je wordt slimmer. En belangrijk = het vertraagt de ziekte alzheimer. Hoe belangrijk is dit vooral voor jong-alzheimerpatiënten waarbij de ziekte zich razendsnel  ontwikkelt. Jongleren moeilijk? Niet als je de juiste begeleiding krijgt via een uitgekiende methode die erop gericht is om die jongleerbeweging onder de knie te krijgen.  Tijdens deze oefeningen begeleid door Gera de Leeuw leer je genieten van elke tussenstap, van elk succesmoment. Wil je het eens thuis proberen, kijk dan op onze pagina jongleerfilmpjes.

Variaties van tussenoefeningen

De AIB jongleermethode kent een hele serie succesmomenten. Er is een grote variatie tussenoefeningen om zoveel mogelijk succesmomenten te ervaren, buitengewoon plezierig voor de beoefenaar. Jongleren, werken met lemniscaten, werken met ritme en muziek, de AIB methode is een combinatie van de mooiste manieren om je geheugen te trainen en om je hersenfuncties te verbeteren. Denk je dat je dit niet kunt, dan is er maar één advies:  Niet kijken naar wat je niet kunt, maar naar wat je wel kunt.
Wil je bewegen met deelnemers van een dagopvang? Bestel dan ons handige boek over Alzheimer in Beweging.

Alzheimer in Beweging

2858 Total Views 2 Views Today