Wat kunt u doen?

Wat kunt u doen voor Alzheimer in Beweging?
Om dit project goed te laten slagen zoek ik naar een breed draagvlak om dit werk te ondersteunen, om mensen de methode te laten leren. 1 miljoen mensen leren bewegen met Alzheimerpatiënten is natuurlijk wel een ambitieus doel. Ik heb het gevoel dat de tijd nu rijp is, en dat het nu precies het gunstige moment is om dit op een juiste manier aan te pakken. Noem de bezuinigingen op de gezondheidszorg, de werkloosheid onder oudere werknemers. Maar ook de aasgieren die het wel zien zitten om deze kwetsbare doelgroep geld te ontfutselen met middelen die absoluut niet helpen. Voorlichting, daadwerkelijk in actie komen, Alzheimerinbeweging, NU!

We kunnen jou gebruiken, jij bent waardevol voor ons!

Hier spreekt een ervaringsdeskundige die het heeft meegemaakt dat de maatschappij niet zat te springen om een oudere werknemer met een lichamelijke beperking (die nu overigens is verholpen). In die periode voelde ik me knap waardeloos, kansloos om terug te keren naar een baan in de maatschappij.

De woorden van Maurice Veldkamp, circusdirecteur, dat ik voor hem van grote waarde was, met mijn internetaansluiting en computer, mijn enthousiasme, ik zal het nooit vergeten. Voor mij de start van een volkomen nieuw en zinvol leven. Ook u kan dit vandaag overkomen. Stap in de wereld die Alzheimer heet, en ervaar dat er iets heel moois op je staat te wachten! De tijd is er rijp voor. Niet afwachten maar aanpakken.

Te denken valt: aan werkloze zorgmedewerkers, bestuurders, cijfermensen, ervaringsdeskundigen met alzheimerfamilieleden, beginnend Alzheimerpatiënten, gepensioneerde artsen, studenten die websites en logistiek kunnen onderhouden, zakenmensen met pensioen die in een gat zijn gevallen nieuwsgierige mensen die jongleren willen leren en de kunst willen doorgeven.

De beloning

Wat krijgen mensen ervoor terug?
Gratis gevoel van betekenis krijgen voor de maatschappij, hoe waardevol dat kan zijn kan ik persoonlijk vertellen. Ik heb het meegemaakt en ik had maar een klein duwtje nodig om er weer helemaal bij te horen, om mee te doen met de rest van de mensen.
Kennis, jongleertraining, erbij mogen horen. Ja dat is het natuurlijk helemaal. Je hoort er straks bij en groeit mee met een organisatie die groter en groter wordt. Jouw toekomst krijgt weer een volledig nieuw doel. Wie weet draait het uit op betaald werk, nieuwe functies, een prachtig cv waar niemand aan kan tippen. Beter dan thuis voor de buis, achter de geraniums hangen enz.

Welke functies zijn er?

Er zal constant aan gewerkt worden aan de realisatie van Alzheimer in Beweging, dankzij mensen die mee willen werken, de uitwerking van de plannen, nieuws over de training, wat gaat we doen, wat is ons doel, waar komt het benodigde geld vandaan. Hoe beginnen we, kortom, het zal een wisselwerking worden van ervaring uitwisselen, vragen, antwoorden, plannen vorm geven, planning  rond de beweging van Alzheimerpatiënten.

Het zou zo mooi zijn als we met een kerngroep kunnen beginnen, en als we kunnen starten met een groep beginnend Alzheimerpatienten die mee wil doen met de training, of met begeleiders die interesse tonen deze methode in hun instituut toe te gaan passen. Het gaat snel groeien, dus bezoek regelmatig deze website https://www.alzheimerinbeweging.nl . We gaan werken met Linkedin, met Facebook, Twitter, noem maar op. We blijven in beweging! Elke dag.

Volg de training

In een training van een of twee dagdelen kunt u leren hoe de materialen te gebruiken voor het werken met de doelgroep. U ervaart hoe het is om te werken met de flowerstick, het lemniscaatbord of lemniscaat metaal, u werkt met doekjes, ballen en leert om een flowerstick te maken. Hierbij een instructieboekje en werkboekje van Alzheimer in Beweging. Wij verkopen voor groepen kant en klare trainingspakketten met het benodigde materiaal.

Kortom, achter de schermen staat het niet stil, we komen in beweging!

Meldt u zich vandaag nog aan!

704 Total Views 1 Views Today