Zeker de laatste tijd is er contact gezocht met collega’s die de schouders zetten onder Bewegen met en voor ouderen in elke vorm. We hebben allemaal hetzelfde doel. Daartvoor deze partnerpagina met een overzicht van collega’s. Bewegen is en blijft belangrijk. Sommigen hebben hier hun hele leven al een beroep van gemaakt, bij anderen is het toevallig ontstaan
Gera de Leeuw uit Katwijk aan Zee

Gera is de directeur en initiatiefnemer van Alzheimer in Beweging.Zij begon in 2008 met het spelen met jongleermaterialen bij speciale doelgroepen zoals mensen met een psychosociale indicatie, die op straat en onder de brug leefden in Den Haag. Kort daarna kreeg ze een ervaringsplaats met alzheimerpatienten in besloten afdelingen en met jong alzheimerpatienten op dagopvanglocaties. Daarbij zocht ze naar meer kennis over de werking van de hersenen. Sindsdien blijft ze op zoek naar de mooiste methode om beweging te stimuleren voor de doelgroep. Op dit vlak raak je nooit uitgeleerd.
Opleiding als onderdeel van Kinesiologie (bewegingsleer):
Braingym 1 tm 3 (2010),
Touch for Health 1 tm 4 (2011),
Movement based learning (2018)
Essential tool 1 (2020), 2 (2021)
Braingym en Reflexen (2021)
HBO Neuropsychologie 2021
55+ fit trainer 2021
Trainer Cognitieve fitness 2022
Functional Juggling van Craig Quat 2022
Tussendoor clinics
Kennismaking Theater Veder,
RGM (Ronnie Gardener )
Kennismaking Cliniclowns
Louis Pals uit Kalmthout (België)

Louis is een verdienstelijk jongleur die met “Mentale Weerbaarheid de kost verdient. Hij is al vanaf het begin af aan betrokken bij het ontstaan van Alzheimer in Beweging en werkt nu zo’n 8 jaar samen met Gera de Leeuw. Louis werkt daarnaast als vrijwilliger in een aantal verzorgingshuizen in België waar hij de materialen van Alzheimer in Beweging met plezier gebruikt. Ook geeft hij overal trommelworkshops met emmertrommels. Louis is tevens dichter en prozaschrijver, een creatieve schilder en gespecialiseerd in de werking van de hersenen. Bovendien bestuurslid van Alzheimer in Beweging.
Wat zegt Louis Pals hier zelf over?
De woorden van Hannibal, George Peppard, de CEO van the A team! Team Mentale Kracht en team Fit@NP zijn in feite ook een soort van A teams! Iedereen heeft zo zijn of haar specialiteiten! Op het gebied van mentaal en fysiek welzijn! Om mensen mentaal en fysiek fitter te laten worden. Ook door beweging! En dat is ook het doel van stichting ‘Alzheimer in Beweging!’ Het brein in beweging! Bewust worden en toepassen! Mijn eerste les Mentale Weerbaarheid!Wat ik nu zo bijzonder vind is dat ik in zowel team Mentale Weerbaarheid als ook in team Fit@NP én in de stichting Alzheimer in Beweging mag meedoen! En ineens is AIB een onderdeel van het platform Bewegen voor je brein! Wat zijn er veel overeenkomsten en raakvlakken met de doelen die de drie of vier (dream)teams voor ogen hebben!. Van Bewegen voor je Brein! Heb ik nu al gezegd dat ik zo ongelofelijk trots ben op die superteams!
Gerrit Dekker Training uit Utrecht

Gerrit Dekker is circusdocent en jongleur.
Na het volgen van webinars en online cursus bij Craig Quat (die het Juggle Board en Functional Juggling ontwikkeld heeft), geeft Gerrit workshops aan diverse doelgroepen zoals mensen met NAH, mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking, ouderen met dementie of een andere beperking, zorgmedewerkers en activiteitenbegeleiders, blinden en slechtzienden. O.a. bij Visio in Haren en op verzoek van Alzheimer in Beweging.
Gerrit Dekker is instructeur Functional Juggling van Craig Quat. Als circusdocent voor zijn eigen circusschool in Zuid Afrika en hier bij het jeugdcircus van Amersfoort viel hem deze jongleertechniek op. Hier ziet u Gerrit Dekker aan het werk met zijn juggleboard met een kind met een beperking op lichamelijk en geestelijk terrein. Dankzij deze techniek is het jongleren voor mensen met een beperking nog laagdrempeliger geworden. Tijdens deze workshop werkte hij ook met blinde mensen die het ontzettend leuk vonden dat zij nu ook eens zelf konden voelen hoe het is om te jongleren.
Aangeboden diensten
Voor mensen die met de diverse doelgroepen (oa circusdocenten, bewegingsagogen,
ergotherapeuten, psycho-motorische therapeuten) geeft hij Juggle Board workshops van 2-4 uur en
een cursus van 5×2 uur over Juggle Board en Functional Juggling.
Het Juggle Board is rechtstreeks te bestellen bij https://www.playjuggling.com/ . Bespaar op verzendkosten en bestel het juggleboard bij Gerrit! Prijs voor een board inclusief 8 ballen is dan EUR 195.
Naast zijn trainingen met Juggle Board is hij ook gecertificeerd docent Buteykotrainer, een goede ademhaling en nachtrust is onontbeerlijk voor gezond functioneren.
Gerrit Dekker Training
Utrecht, 06 19818364, circus@gerritdekker.net
Rinus Pecht uit Deurne

Rinus Pecht schreef in samenwerking met anderen meerdere boeken over begingsonderwijs, waar hij tot op heden nog actief mee aan het werk is. Rinus is de initiatiefnemer van de workshop: Fit en gezond op basis van positieve gezondheid met TOFsport voor het brein. Hij heeft een achtergrond als docent lichamelijke opvoeding. In zijn vakgebied, deed hij een wetenschappelijke studie gericht op het leren van motorische vaardigheden en haalde een doctoraal titel aan de universiteit van Leuven. Voor zijn veelzijdige sportieve activiteiten ontving Rinus Pecht in juni 2003 bij een reünie ter gelegenheid van 25 jaar Peellandjumpers uit handen van burgemeester Daandels een koninklijke onderscheiding als lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Rinus maakte generaties leerlingen van het Peellandcollege enthousiast voor schoolsport zoals sportinstuiven, vakantietoernooien, Groene spelen -een vorm van bewegingsonderwijs om de samenwerking in een groep te bevorderen-, maar vooral de Peellandjumpers met het minitrampoline springen en jongleergroep Hebbes maakten hem in Deurne en omgeving bekend. Net als Gera heeft Rinus ook de charme van werken met circus ontdekt. Op het Peellandcollege begon het met de circusvoorstelling August, August in 1978. Er moesten acrobaten komen in die voorstelling en de Peellandjumpers waren geboren.Tijdens zijn werkzame leven op het Peellandcollege in Deurne was hij al de stimulerende kracht achter de Peellandjumpers. Ook in 1978 nam hij het initiatief voor de eerste nationale wedstrijd minitrampoline springen voor scholieren. Deze wedstrijd heeft sindsdien onafgebroken plaats gevonden. Thans is het een onderdeel van de Olympic Moves, Nederlands grootste schoolcompetitie met regionale voorronden en een landelijke finale te Papendal.
Naast de jumpers ontstond op initiatief van Rinus de jongleergroep Hebbes.
De Groene spelen.
Groene Spelen zijn speelse bewegingsvormen waarbij winnen en verliezen niet voorkomen. Het spel lukt alleen als iedereen mee doet en iedereen doet mee omdat het leuk is om mee te doen. Hierover verscheen het boek: De Groene spelen voor jong en oud.
Samen met zijn boekenvriend professor Kasper Boon en een wisselend team van vakcollega’s schreef hij meerdere boeken over het bewegingsonderwijs. Bron: wikipedia
Phemia de Boer Phemia Move

Phemia de Boer heeft net als Rinus Pecht een sportachtergrond. Het stimuleren van bewegen voor alle doelgroepen is voor haar een speerpunt. Zij is initiatiefnemer van talrijke projecten en heeft hiervoor in 2021 een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen.
Vooral haar boekjes “Even Bewegen” gemaakt in coronatijd in veel verschillende talen vielen in de smaak. Op haar website zijn ze gratis te downloaden phemia.nl

Het boekje EVEN BEWEGEN is uitgebracht in het
* Nederlands
* Turks
* Arabisch
* Engels
* Oekraïens
* Frans
Phemia: Het fijnste wat ik kan bereiken is verbinding leggen tussen mensen. Daar waar ook integratie te stimuleren valt. Met name via recreatieve sport- en maatschappelijke projecten.
Professioneel vanuit mijn sportbedrijf Phemia Move.
Al meer dan 43 jaar ben ik bevoegd sportdocente en geef enthousiast en doelgericht aan iedere leeftijdsgroep sportieve lessen. In het sport-verenigingsleven, verpleeg- en zorginstellingen, organisaties, scholen en via maatschappelijke initiatieven. Speerpunten: functioneel trainen bij jong en oud met de focus op
* zelfredzaamheid
* valpreventie
* kracht
* cognitieve fitness
* ismakogie
* wandelen
* dans
* bewust bewegen
* leefstijl
* eenzaamheid en beweegarmoede
* sociale kontakten.
Project inzake eenzaamheid met de titel “LEEF-TIJD”, bekroond met Appeljes van Oranje. Ze zet zich in als vrijwilliger voor maatschappelijke organisaties als Make a Wish en de Stichting Help Anders.
Initiatieven om verbinding te stimuleren tussen Nederlanders en anderen zijn erg uitdagend.