Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Jongleerfilmpjes

Vanaf nu plaatsen we regelmatig gratis jongleerinstructies op deze pagina. Veel plezier met jongleren.

De allereerste jongleerles begint met het maken van jongleerballetjes van sokken. Die heeft iedereen wel in huis liggen. Natuurlijk kun je online jongleerballetjes bestellen.

Lekker in de hand liggen de stageballs. Maar wil je goedkopere jongleerballen, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt dan beanbag ballen bestellen. En kun je knutselen en heb je ballonnen in huis, vul die dan met rijst. Tennisballen zijn niet zo geschikt, die vliegen alle kanten op. Jongleerballen blijven liggen waar ze vallen. Ik vind het zelf fijn om tegen een bankstel aan te staan, dan hoef ik bij het laten vallen van de ballen niet zo diep te bukken. Veel plezier.

Heb je een dag fijn geoefend met het voorbeeld van filmpje 1, dan komt hier filmpje 2. Het leren gooien met 2 handen tegelijk. Dat is wat anders dan het kaatsenballen wat je vroeger deed, waarbij je met 1 hand gooit en met de andere hand vangt. Het jongleren voor het juiste effect doe je met 2 handen gooien en 2 handen vangen. Ook deze oefening is nog laagdrempelig en je kunt er weer heerlijk een hele dag mee oefenen. Aan te bevelen is om elk uur 10 minuten te jongleren. Pak er een kookwekker bij, dan blijf je er ook zin in houden. Veel plezier met les 2.

jongleren met 2 sokken, les 2 jongleren

Heb je de smaak te pakken van het jongleren met 2 ballen, zoek dan een leuk muziekje op en probeer allerlei variaties met ballen, reuze leuk!

Twee jaar geleden heb ik al een aantal jongleerfilmpjes laten maken door mijn zusje. Hier krijg je te zien wat je kunt doen met 2 ballen met kruislings gooien. Voor als je je verveelt en alvast door wilt.
Twee jaar geleden heb ik al een aantal jongleerfilmpjes laten maken door mijn zusje. Hier krijg je te zien wat je kunt doen met 3 ballen met kruislings gooien. Voor als je je verveelt en alvast door wilt.

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?