Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Alzheimer in beweging het boek

Alzheimer in Beweging bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte. In het theoriedeel wordt ingegaan op de volgende onderwerpen:

  • wat is Alzheimer?
  • de kracht van bewegen
  • de AIB-methode en hoe oefeningen het brein kan stimuleren
  • Jongleren en werken met muziek

Beschrijving | Alzheimer in beweging het boek

De AIB-methode helpt mensen met Alzheimer door middel van specifieke bewegingsoefeningen die zich richten op het stimuleren van de samenwerking tussen alle breindelen. De oefeningen zijn laagdrempelig en aangepast aan de beperkingen van mensen. Ook houdt de methode rekening met de grote behoefte aan pleziermomenten en succeservaringen én het gevecht tegen onzekerheid als bijwerking van de ziekte. Dat alles maakt de methode een prettige manier om mensen te laten bewegen. Bewegen zonder dat ze het gevoel hebben dat ze aan het bewegen zijn.

In het boek wordt de methode uitgelegd aan de hand van de theorie en de praktijk. Een overzichtelijk boek met kleurrijke tekeningen, voorbeeldoefeningen en bijzondere ervaringen uit de praktijk. bijzonder bruikbaar voor activiteitenbegeleiders die gericht willen werken aan activiteiten met breinstimulering.

Voor wie is het boek Alzheimer in beweging?

Dit boek is gemaakt voor deze activiteitenbegeleiders, maar ook voor vrijwilligers die zoeken naar leuke en effectieve ideeën om actief en met plezier te bewegen met alzheimerpatiënten en dementerenden. Daarnaast is het een handleiding voor mensen die recentelijk de diagnose alzheimer kregen en er zelf iets aan willen doen. Er is namelijk in de beginfase van de ziekte nog heel veel mogelijk. Vooral als je weet dat je door simpelweg en doelgericht te bewegen het proces kunt vertragen. Een derde doelgroep die baat kan hebben bij deze trainingen is de groep die preventief doelgericht wil gaan bewegen om de kans op dementie te verkleinen.

Het boek Alzheimer in Beweging is niet alleen maar een boek maar een investering voor de toekomst

Bestellen

Bestel het boek Alzheimer in Beweging.

Het boek Alzheimer in Beweging

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?