Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Alzheimer in Beweging

Hoe krijg je mensen met dementie en alzheimer in beweging?
Wie werkzaam is in de ouderenzorg staat vaak voor een uitdaging. De enige manier waarop bewegen succesvol kan zijn is om mensen te verleiden met hele leuke spelletjes, waarbij bewegen de kern van het vak is.

AIB trainingsmethode
Alzheimer in Beweging houdt zich al sinds 2009 actief bezig met het ontwikkelen van een leuke en leerzame beweegmethode voor mensen met breinproblemen waarbij het plezier van bewegen voorop staat.

De AIB training is samengesteld uit heel veel succesvolle methodes. Oorspronkelijk gestart met spelen met circusmaterialen (o.a. jongleren), 55+ fit opleiding, RGM (Ronny Gardener Methode), Braingym®, Cognitieve Fitness en werken met muziek en ritme. De Stichting Alzheimer in Beweging werkt inmiddels samen met een groot aantal partners die resultaatgericht werken met brein optimalisatie via diverse disciplines, zoals running therapie, Juggle Board, trommelworkshops enzovoorts.

Meer dan alleen Alzheimer In Beweging

AIB is vooral effectief in het opnieuw stimuleren van het brein voor mensen met geheugenproblemen en dat is breder dan alleen alzheimer, bijvoorbeeld voor mensen met NAH, hersenbloedingen, hersenschuddingen met lange nasleep, long covid problemen op hersengebied enz.
De trainingen van Alzheimer in Beweging zijn populair bij dagopvang, verzorgingshuizen en zorginstellingen in zowel Nederland als België. Inmiddels werkt de stichting met diverse partners samen, allemaal met een eigen discipline, van running therapie, ademtherapie, Juggle Board en fit-trainers.

Alzheimer het Boek
Naar aanleiding van vragen uit de praktijk van collega’s is het boek Alzheimer in Beweging ontstaan, meer hierover op onze pagina Alzheimer Het Boek

AIB de methode Alzheimer in Beweging was van oorsprong vooral gebaseerd op uit de circuswereld afkomstige trainingsmaterialen en fysiotherapeutische materialen, meer hierover op de pagina Bewegen met Circusmaterialen

Hier de Infinitytrainer, voor het stimuleren van oogbewegingen

Wilt u meer weten over Alzheimer in Beweging en onze activiteiten?
Wij geven lezingen in de vorm van beweegtrainingen.
Wij organiseren activiteiten in dagopvang en verzorgingstehuizen waarbij wij deelnemers actief laten meebewegen.
We kunnen ingezet worden bij trainingen met mantelzorgers, verplegend personeel, begeleiders voor mensen met psycho sociale indicatie.

Vraag meer informatie via de mail of telefoon

Bestellen

Bestel het boek Alzheimer in Beweging.

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?