fbpx

Alzheimer in Beweging

Alzheimer in Beweging is sinds 2009 actief met het ontwikkelen van een leuke en leerzame training voor alzheimerpatiënten. Een van de belangrijkste factoren is het plezier van bewegen, bewegen zonder dat je beseft dat je aan het bewegen bent, het gaat vanzelf.

De training is samengesteld uit een breed pakket van opleidingen en cursussen. Om te beginnen een jaar lange opleiding bij de circusscholen,, 55+ fit opleiding, RGM (Ronny Gardener Methode) en de Braingym® methode die al meer dan 30 jaar wordt toegepast in het onderwijs bij leerproblemen. Deze laatste methode is ook effectief in het opnieuw leren voor mensen met geheugenproblemen en alzheimer.
De trainingen van Alzheiemer in Beweging worden gegeven in een dagdeel bij dagopvang en verzorgingshuizen, bij beweeglezingen in Alzheimercafees, als onderdeel bij lezingen in diverse soorten verenigingen en samenkomsten.

Alzheimer het Boek
Naar aanleiding van vragen uit de praktijk van collega’s is het boek Alzheimer in Beweging ontstaan, meer hierover op onze pagina Alzheimer Het Boek


AIB de methode Alzheimer in Beweging werkt vooral met uit de circuswereld afkomstige trainingsmaterialen en fysiotherapeutische materialen, meer hierover op de pagina Bewegen met Circusmaterialen

Hier de Infinitytrainer, voor het stimuleren van oogbewegingen

Wilt u meer weten over Alzheimer in Beweging en onze activiteiten?

Wij geven lezingen in de vorm van beweegtrainingen in Alzheimercafees.
Wij organiseren activiteiten in dagopvang en verzorgingstehuizen waarbij wij deelnemers actief laten meebewegen.
We kunnen ingezet worden bij trainingen met mantelzorgers en clienten.

Vraag meer informatie via de mail of telefoon

Bestellen

Bestel het boek Alzheimer in Beweging.

1080 Total Views 8 Views Today