fbpx

Oogbewegingstherapien worden steeds belangrijker

Alzheimer in Beweging werkt al jaren met het stimuleren van oogbewegingen. Dat is belangrijk, want een oogzenuw is de enige zenuw die rechtstreeks in verbinding staat met het brein. Werken met de lemniscaten is dus essentieel bij het begin van deze bewegingslessen.

Wij werken bij onze AIB methode met 2 soorten lemniscaten. De belangrijkste en makkelijkste is de lemniscaat van ijzer, waaraan een magneet in het rond draait. De tweede is van hout, met een 8-vormige groef waarin een knikker rolt. Hier wordt veel meer van de fijne motoriek gevraagd.

AIB weet al jaren hoe belangrijk het is om te beginnen met oogbewegingen, zoals EMDR. En nu worden er steeds meer therapien samengesteld waarin die oogbewegingen een belangrijke rol spelen. Zie hier een uitgebreid artikel van Een Vandaag over een nieuw ontdekte therapie.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/nieuwe-oogbewegingstherapie-tegen-traumas/

Een van onze lemniscaten waarmee je oogbewegingen stimuleert, om zo verbinding te maken tussen beide hersenhelften
2820 Total Views 2 Views Today

Over de auteur

admin
Gera de Leeuw,(HBO Neuropsychologie) auteur van het boek Alzheimer in Beweging promoot slim bewegen om alzheimer te vertragen en je brein in een betere conditie te brengen. Trainer Cognitieve fitness. Meer weten? Bestel het boek https://www.alzheimerinbeweging.nl/nieuws/alzheimer-in-beweging-het-boek/