fbpx

Wereldberoemd in België

Alzheimer in Beweging was op donderdag 20 juni actief in het Belgische Boom in een verzorgingstehuis. Na een presentatie aan stagiairs en activiteitenbegeleiders, waarna onderling werd geoefend en werd gespeeld met de speciale materialen, was het de bedoeling dat de residenten van dit tehuis kennis maakten met de methode Alzheimer in Beweging. De mensen die de training hadden gevolgd konden nu in de praktijk ervaren hoe het is om Alzheimerpatiënten te verleiden te spelen.

Degenen die de training hadden gevolgd wisten wat hun te wachten stond. Half slaperige inwoners proberen te laten bewegen, en dat lukte aardig door de soort materialen waarmee gewerkt werd. Tollen, hoepels, knikkers, een wandeling door de straat van herinneringen. Veel langer dan de bedoeling was werd volop gespeeld. En hoe leuk, dat Laatste Nieuws van België erbij was. Voor thuiskomst stond het al op het web.. hoe cool.

Tik op de link om het verhaal plus video te zien.

Geniet mee

https://www.hln.be/in-de-buurt/boom/video-dementiepatienten-genieten-van-circusworkshop~ae402cd4/

2440 Total Views 2 Views Today

Over de auteur

admin
Gera de Leeuw,(HBO Neuropsychologie) auteur van het boek Alzheimer in Beweging promoot slim bewegen om alzheimer te vertragen en je brein in een betere conditie te brengen. Trainer Cognitieve fitness. Meer weten? Bestel het boek https://www.alzheimerinbeweging.nl/nieuws/alzheimer-in-beweging-het-boek/