Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Diagnose Alzheimer, en dan?

compilatiefoto Vetvrij.com
Je leven stort in, want je hebt net te horen gekregen dat je de ziekte van Alzheimer hebt. Wat kun je dan doen? Braaf allerlei medicijnen gaan slikken en geloven dat dure middeltjes zoals Souvenaid van Nutricia gaan helpen?

Verander je leefstijl

Bewegen is het enige dat helpt om de ziekte zoveel mogelijk te vertragen. Misschien tot er een echt geneesmiddel is dat kan helpen tegen Alzheimer. Voorlopig is het er nog niet.

Bewegen is dus de sleutel. Wie kent niet de populaire uitzendingen van NPO gezond met de uitleg van de werking van de hersenen door prof. Dr. Erik Scherder? Zegt dat u niets, dan kunt u hier alle uitzendingen op een rijtje zien en een voor een gaan bekijken.

Leer jongleren, de meest effectieve vorm van beweging

Leer jongleren en zorg dat deze beweging volledig geïntegreerd is in je systeem. Hiervan is bewezen dat dit de ziekte Alzheimer vertraagt. Voordelen is dat je het in je eigen huis kunt doen. Elke dag een half uurtje jongleren en er gaat iets groeien in je hersenen. Verse hersencellen die sterk zijn. Bovendien kost deze manier van bewegen je helemaal niets, in tegenstelling tot de peperdure niet helpende drankjes. Wapen jezelf tegen deze ziekte, ga niet moedeloos in je stoel voor het raam zitten maar neem zelf de regie over jouw leven in handen.

Het is bewezen dat door jongleren de hersenfuncties binnen een paar weken volledig verbeteren. 

Daarnaast is het belangrijk om wat meer te doen met je leefstijl. Neig je naar obesitas, dan heb je meer kans op dementie en alzheimer. Het is nooit te laat om iets te doen aan je gezondheid en je eetgewoonten.

Eten zoals je opa en oma al deden

Helemaal gaaf is het Antidieetboek van Gerrit Jan Groothedde, die 35 kg afviel door anders te gaan eten, simpel, gewoon met gebruik van boerenverstand. http://www.unieboekspectrum.nl/boek/9789000340989/Het-antidieetboek/

Eten zonder dat er aan geknutseld is. Het maakt niet dik, je krijgt geen kilo’s suiker en zout en E-nummers in je eten, kortom, allemaal het boek gaan lezen en je laten inspireren tot een gezonde levensstijl. Pas op voor eten en drinken waar reclame voor wordt gemaakt, want dan zit je meestal fout.

voedselzandloperHet boek van Chris de Burgh (Voedselzandloper) kan hierbij enorm helpen. En voeg kurkuma toe aan je eten. Goed tegen kanker en goed tegen alzheimer, gewoon bij de supermarkt te verkrijgen in het kruidenrekje, of ga eens winkelen bij de Turkse of Oosterse winkels. Daar kun je dit in grotere hoeveelheden kopen voor veel minder geld.

Informatie Methode Alzheimer in beweging

Kijk voor meer informatie over de jongleermethode en hoe die is ontstaan op www.alzheimerinbeweging.nl

Voor privélessen en voor groepslessen, lezingen en langere begeleiding.

Gera de Leeuw, personal trainer breinproblemen

0651462953

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?