Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Theo van Dijk – Gouda

Theo van Dijk

Wordt alzheimer deels voorkomen door een levensstijl met ayurveda, yogaoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie? Theo van Dijk, enthousiast volger van Art of Living gelooft hier heilig in.

Als ervaringsdeskundige kan hij bevestigen hoe krachtig de kunst is van leven via de organisatie Art of Living. Voor hem was het levensveranderend en het bracht hem op een keuze voor een totaal andere levensstijl, met o.a. leven volgens ayurvedische principes, hij hongerde qua kennis naar meer. Zo kwam hij ook in contact met Alzheimer in Beweging/Beweeg je Brein.

Ayurveda

Theo: ‘De totaalaanpak van Ayurveda spreekt mij aan. Ik vond dat ik te weinig energie had. Daarom bezocht ik een Ayurvedisch arts. Hij voelde mijn pols, bekeek me en stelde een aantal vragen. Op basis van je persoonlijke constitutie kreeg ik een voedingsadvies, yogaoefeningen (mudras), enkele supplementen, bewegingsadvies, advies voor specifieke massage behandelingen, welke theesoort voor mij het beste is, het vermijden van bijvoorbeeld koffie en zuivel. Ik leerde naar mijn lichaam te luisteren. Welk voedsel valt goed en welk valt ‘zwaar op de maag’.’

Art of Living

Theo is een fervent beoefenaar van meditatie, ademhalingstechnieken en laagdrempelige yoga oefeningen. In de nabije toekomst wil hij graag een zaalruimte gaan invullen met Art of Living om zijn eigen woonomgeving workshops te kunnen geven. Theo is bijna dagelijks bezig met onderzoeken over de effecten van Yoga, je zou er alzheimer voorgoed mee kunnen uitstellen. Interessant genoeg om er binnenkort een nieuwsitem over te publiceren.
www.artofliving.org/nl-nl 

SEOTheo.nl

Theo maakt ook prachtige websites: seotheo.nl

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?