Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Rinus Pecht uit Deurne

Rinus Pecht

Rinus Pecht schreef in samenwerking met anderen meerdere boeken over bewegingsonderwijs, waar hij tot op heden nog actief mee aan het werk is. Rinus is de initiatiefnemer van de workshop: Fit en gezond op basis van positieve gezondheid met TOFsport voor het brein. Hij heeft een achtergrond als docent lichamelijke opvoeding.

In zijn vakgebied, deed hij een wetenschappelijke studie gericht op het leren van motorische vaardigheden en haalde een doctoraal titel aan de universiteit van Leuven. Voor zijn veelzijdige sportieve activiteiten ontving Rinus Pecht in juni 2003 bij een reünie ter gelegenheid van 25 jaar Peellandjumpers uit handen van burgemeester Daandels een koninklijke onderscheiding als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Rinus maakte generaties leerlingen van het Peellandcollege enthousiast voor schoolsport zoals sportinstuiven, vakantietoernooien, Groene spelen -een vorm van bewegingsonderwijs om de samenwerking in een groep te bevorderen-, maar vooral de Peellandjumpers met het minitrampoline springen en jongleergroep Hebbes maakten hem in Deurne en omgeving bekend. Net als Gera heeft Rinus ook de charme van werken met circus ontdekt.

Op het Peellandcollege begon het met de circusvoorstelling August, August in 1978. Er moesten acrobaten komen in die voorstelling en de Peellandjumpers waren geboren.Tijdens zijn werkzame leven op het Peellandcollege in Deurne was hij al de stimulerende kracht achter de Peellandjumpers.

Ook in 1978 nam hij het initiatief voor de eerste nationale wedstrijd minitrampoline springen voor scholieren. Deze wedstrijd heeft sindsdien onafgebroken plaats gevonden. Thans is het een onderdeel van de Olympic Moves, Nederlands grootste schoolcompetitie met regionale voorronden en een landelijke finale te Papendal.

Naast de jumpers ontstond op initiatief van Rinus de jongleergroep Hebbes.

De Groene spelen

Groene Spelen zijn speelse bewegingsvormen waarbij winnen en verliezen niet voorkomen. Het spel lukt alleen als iedereen mee doet en iedereen doet mee omdat het leuk is om mee te doen. Hierover verscheen het boek: De Groene spelen voor jong en oud.

Samen met zijn boekenvriend professor Kasper Boon en een wisselend team van vakcollega’s schreef hij meerdere boeken over het bewegingsonderwijs.

Bron: DeurneWiki

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?