Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Goed nieuws: Alzheimer in Beweging brengt zorg naar het circus

De Stichting Alzheimer in Beweging brengt zorg naar het circus, in plaats van Circus naar de zorg. In bijgevoegd artikel van het Leidsch Dagblad ziet u een verhaal over de ontstaansgeschiedenis van onze Stichting. Als het allemaal goed gaat met de coronabestrijding gaat de Stichting Alzheimer in Beweging samenwerken met de Stichting Cirque de la Cehesion, het Zorgcircus en het Magic Circus, om de bewegingsoefeningen van Alzheimer in Beweging te verspreiden in diverse wijken in Amsterdam, Utrecht en nog meer van deze steden. Dit gebeurt in het wijkcircus Magic Circus dat meestal tussen de huizen op kleine pleinen te vinden is. Het is de bedoeling om mensen met dementie, jong-alzheimerpatienten, mensen die bang zijn voor dementie, met elkaar te verbinden in de eigen wijken. Zo kan er een hechte samenwerking en uitwisseling ontstaan tussen lotgenoten met dezelfde angsten en problemen. De Stichting Alzheimer in Beweging is blij en dankbaar dat deze samenwerking kan ontstaan. Wat kunt u inmiddels weten over onze activiteiten? Zie hierbij een krantenbericht uit het Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad en Gooi en Eemlander:

In de titel het verhaal over dat wij het Circus naar de zorg brengen. Inmiddels gaan we ook weer terug naar het circus en we brengen de zorg weer naar het circus.
In samenwerking met het Magic Circus en Zorgcircus gaat de Stichting Alzheimer in Beweging een speciaal programma samenstellen voor thuiswonende mensen en zorgorganisaties die probemen hebben met dementie op elk gebied. Of het nu jong-dementerenden zijn, of mensen met alzheimer, angst voor dementie, bezoekers uit dagopvang of zorginstellingen, zij kunnen komende zomer als er coronavrij kan worden georganiseerd, een slim bewegingsprogramma gaan volgen.

Preventie voor dementie

We proberen hiermee vooral de mensen te bereiken die nog nooit lid zijn geweest van een sportorganisatie, maar die wel iets willen doen aan preventie voor dementie. Het worden in ieder geval leuke ochtenden met veel onspanning, lachen vanwege de aanmaak van dopamine, leuke weetjes om dementie te voorkomen, ochtenden met lotgenoten om van gedachten te wisselen, leuke beweegoefeningen en vooral een middel om elkaar te verbinden in uw eigen omgeving. Dat betekent dat deze ontmoetingen uitermate waardevol kunnen zijn voor mensen die zichzelf steeds meer isoleren van de samenleving bij gebrek aan begrip. Laat die fantastisch bruisende ochtenden worden waarin men elkaar kan vinden in verdriet, begrip en ondersteuning. We houden u binnenkort op de hoogte van de ontwikkelingen, u snapt dat een en ander afhankelijk is van hoe de actuele situatie is rond de COVID19 situatie.

het boek bestellen? https://www.zorgboeken.nl/shop/alzheimer-in-beweging/?affiliates=3

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?