Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Beweegjebrein deed mee aan Kattukse tien

De Katwijkse Stichting Alzheimerinbeweging/Beweeg Je Brein werkte zaterdag 25 mei mee als vrijwilliger aan de Kattukse Tien, een van de evenementen van de Kattukse Brainweek. Na diverse wandeltochten gaf Gera de Leeuw jongleerlessen op het terrein van de Ijsclub in Katwijk. Deze keer kreeg zij voor het eerst assistentie van haar twee kleindochters Evi(11) en Merel (9), die jongleerles gaven met flowersticks, zie foto. Met zo’n oma is het wel logisch dat je weet hoe je slim moet bewegen om je brein te stimuleren.

De Katwijkse ziekte is een bekende aandoening die in Katwijk veel voorkomt. Veel mensen nemen aan dat de ziekte is ontstaan in Katwijk doordat leden van dezelfde kerk in het verleden met elkaar trouwden, maar dat klopt niet. Het is wel erfelijk, maar afkomstig van 1 drager dus niet dankzij huwelijken binnen families. Wie de Katwijkse ziekte heeft kan last krijgen van hersenbloedingen en dementie. De Katwijkse ziekte komt voor in Katwijk en Scheveningen en in delen van Australie. Naar schatting hebben 500 tot 2000 mensen de Katwijkse ziekte. De ziekte van Huntington lijkt op de Katwijkse ziekte, maar is een andere aandoening. Meer over de Katwijkse ziekte op wikipedia
Het evenement woerd georganiseerd om geld op te halen voor onderzoek naar deze ziekte, het fenominale bedrag van 55.000 euro werd opgehaald.

Na een stormloop van kinderen lukte het ons na afloop om wat foto’s te maken van werken met flowersticks

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?