Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Beweeg je Brein

Steeds meer onderzoeken bevestigen het, je loopt minder risico op alzheimer als je fit bent. Veel ouderen bewegen weinig en lopen het risico op een vorm van dementie. Zeventig procent hiervan wordt bepaald door de ziekte van alzheimer.

Zolang er nog geen medicijnen zijn, is preventie de enige remedie. Helaas is het voor ouderen een probleem om meer te gaan bewegen. Ze zijn het niet gewend, ze zijn er niet mee opgegroeid, ze hebben geen zin meer om het huis uit te gaan, kortom, genoeg redenen om maar niet te beginnen met bewegen.

Een goede conditie van je longen en hart kan het risico op alzheimer behoorlijik verkleinen. Onlangs is hierover een studie gepubliceerd in The American Academy of Neurology. Prof. dr. Scherder krijgt keer op keer gelijk! En onze professor heeft mij persoonlijk al 10 jaar geleden aangeraden om vooral door te gaan met ervaring opdoen bij alzheimerpatienten en bewegen.

Hoe het komt dat een gezonde fitheid gelinkt is aan alzheimer dat kan men nog niet verklaren, maar fysieke activiteit – en vooral cardiovormen zoals lopen, zwemmen en fietsen zijn een effectieve manier is om het risico op degeneratieve hersenaandoeningen te verkleinen.

Beweeglezingen in Alzheimercafe
Alzheimer in Beweging geeft beweeglezingen bij alzheimercafé”s waarbij mensen kunnen ervaren dat bewegen ook bijzonder leuk en aantrekkelijk kan zijn. En wie weet is het een inspiratie om iets te gaan doen aan de conditie! Meer weten? alzheimerinbeweging.nl

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?