Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Leefstijl en bewegen van belang bij alzheimer

Afgelopen week reageerde iemand via Facebook over het boek Alzheimer in Beweging. De partner van deze persoon heeft altijd actief aan sport gedaan en toch alzheimer gekregen. Klopt het wel dat beweging helpt tegen deze ziekte?

Op de website van het Gezondheidsnet pleit hoogleraar Marcel Olde Rikkert voor een gezonde leefstijl en tevens voor het trainen van de hersenen. De hoogleraar Geriatrie en hoofd van het RadboudUMC Alzheimer Centrum in Nijmegen is gespecialiseerd in dementie. Hij heeft lang onderzoeken gedaan naar de beste behandeling en het verloop van de ziekte. Hiermee werd duidelijk dat leefstijl bij deze aandoening ook een belangrijke factor is. Meer weten over zijn adviezen? lees het betreffende artikel.
Natuurlijk praten we bij de Stichting Alzheimer in Beweging over aanpassing van leefstijl en over het effect van bewegen. Wilt u hier meer over weten? Voor nog geen twee tientjes koopt u het boek waarin u alles te weten komt over bewegen en alzheimer. Het boek kan worden besteld via onze whatsappknop

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?