Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Rechterhand doet mee binnen 40 seconden

Beweeg je Brein is sinds kort de overtreffende trap van Alzheimer in Beweging. De logische gang van zaken als je bewust bent van hoe belangrijk bewegen kan zijn voor veel meer doelgroepen. Vooral als bewegen goed is voor je brein. Daarom doet de Stichting Alzheimer in Beweging vanaf nu ook veel meer met Beweeg je Brein.

SPEELSE METHODE

Dankzij een mooie speelse methode lukt het om alzheimerpatienten te laten bewegen zonder dat ze ervaren dat het gaat om bewegen, spelen, stimuleren, complimenten. En nu ook dankzij de Cognitieve Fitness methode waarbij de focus ligt op inspanning, uitdaging en ontspanning.

JUGGLEBOARD

Zaterdag deed zich een unieke kans voor om hier meer mee te ervaren. Sinds kort verdiepen we ons in de mogelijkheid om  te werken met een juggleboard van Craig Quat, waarmee mensen met een beperking de jongleertechnieken kunnen ervaren. Ideaal om uit te proberen bij de voorstelling voor blinden en slechtzienden in het Kerstcircus van Enschede. Samen met Gerrit Dekker installeerden we de juggleboarden nog voordat de blinde mensen hiermee aan de slag gingen.

DAAR GAAT DE RECHTERHAND
In de circustent ook een jongeman met een beperking, met zijn linkerhand houdt hij zijn rechterhand beet. Ik vraag hem of hij ook wat kan met zijn rechterhand, maar hij twijfelt. Gerrit Dekker daagt hem uit om mee te doen en dan zie je hoe gaaf dit werkt. Binnen 40 seconden gaat hij toch zijn rechterhand gebruiken, hoe mooi is dat? Mijn eerste praktijkervaring met de werking van dit juggleboard is bijzonder geslaagd, hoe groot is zo’n kans? Ik weet het nu zeker, daar gaan we nog hele mooie dingen mee beleven.

Meer informatie via GERRIT DEKKER TRAINING circus@gerritdekker.net

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?