Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Beweegcrisis: Steeds minder ouderen bewegen

Op 20 mei haalde dit het nieuws: na corona zijn steeds minder mensen gaan bewegen. Vooral bij zwemmen en binnensporten is dit het geval. Abonnementen zijn opgezegd tijdens de coronatijd en het kost sportorganisaties heel veel moeite om deze mensen weer binnen te halen.

Een ander verhaal is een algemeen verhaal dat overal speelt, een tekort aan docenten die vooral ouderen kunnen laten bewegen. Dat is toch anders dan jongeren laten bewegen of mensen die nog superfit zijn. Het journaal heeft het zelfs over een beweegcrisis.

Beweegaanbod verdwijnt

In Drenthe is SportDrenthe aan het werk gegaan met een onderzoek. Het beweegaanbod in Nederland dreigt te gaan verdwijnen en dat is een ernstige zaak. Zeker ook voor mensen die niet alleen fit willen blijven maar mensen die ook fitte hersenen willen hebben. Dat kun je goed bereiken door te gaan bewegen, te wandelen, te sporten of iets te doen op het vlak van bewegen.

Schokkend rapport

Meer bewegen onder ouderen leidt tot langere zelfredzaamheid, het vertragen van de ziekte alzheimer en het voorkomen van dementie. Het is al jaren de boodschap van Alzheimer ik Beweging. Het rapport over het verdwijnen van het beweegaanbod is heel interessant en het kan de ogen van gemeenten gaan openen.
Lees hier het rapport

We starten weer met lezingen

Alzheimer in Beweging probeert bewegen met ouderen steeds meer te stimuleren. Zo starten we na de coronaperiode weer met lezingen, te beginnen in Lelystad bij het Trefpunt op 13 juni. Lees hier alles over in de link.

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?