Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Pleidooi voor inzet circusdocenten bij beweegcrisis ouderengym

Afgelopen week berichtte Alzheimer in Beweging over een beweegcrisis bij ouderen. Steeds minder gymdocenten zijn bereid gevonden om ouderen te laten bewegen. Onze stichting Alzheimer in Beweging roept hierbij alle afgestudeerde circusdocenten (BIC) op om meer te gaan experimenteren met beweeglessen aan ouderen. Zo komen er meer goed opgeleide beweegdocenten in het werkveld en kan een deel van het probleem opgelost worden.

Dat bewegen voor ouderen essentieel is, dat is duidelijk. Je kunt als je goed beweegt langer zelfstandig functioneren en het is fantastisch voor de werking van je hersenen. Je kunt er dementie mee voorkomen en de ziekte Alzheimer vertragen.,

Circus- en therapiematerialen

Dat Alzheimer in Beweging op het idee komt om circusdocenten op te roepen voor inzetbaarheid is niet zo vreemd. Het is de basis van Alzheimer in Beweging, van circuslessen voor allerlei doelgroepen tot bewegingslessen voor alzheimerpatienten en mensen die dementeren. Er is zelfs een boek verschenen over het bewegen met behulp van circusmaterialen en therapiematerialen. Op deze manier kun je hele speelse lessen verzorgen die aantrekkelijk zijn voor de doelgroep.

Boek boordevol leuke beweegideeen

Heb je ideeen nodig voor die bewegingslessen, dan is hier het boek Alzheimer in Beweging boordevol leuke ideeen, met voorbeelden, complete lessen, uitleg waarom die trainingen zo goed zijn en pareltjes van verhalen over de belevenissen met mensen die dementeren.

Meer informatie klik hier

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?