fbpx
Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

AIB biedt uitgebreid arrangement

Al vroeg ontdekten we tijdens onze workshops dat muziek een magische rol speelde bij onze beweegworkshops. Daarom werd er al vroeg een cursus RGM gevolgd met Ronnie Gardiner. Dit bestaat uit het klappen van ritmes en slaan met de handen o.a. op de benen. Hoe leuk is het om dat slaan op de benen te vervangen met bongo’s. Het schept zoveel meer vreugde, waardoor er allerlei hormonen worden aangemaakt die de hersenen stimuleren.

Het klinkt letterlijk als muziek in de oren! Onze ervaring is dat met muziek de oefeningen een stuk beter aanslaan, er gebeurt iets met de hersenen. En muziek kan weken in het geheugen blijven hangen. In het boek Alzheimer in Beweging vindt u ook pareltjes waarin heel duidelijk wordt beschreven wat muziek doet bij alzheimerpatienten die al min of meer door de afdeling afgeschreven zijn, hun kun je niets meer leren. Het tegendeel is waar.

Muziek en het brein

De Stichting Alzheimer Nederland publiceerde hier een interessant artikel over, naar aanleiding van een publicatie die al meer dan 10 jaar oud is, maar toch interessant om te lezen. https://www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/wat-doet-muziek-met-je-brein

Ook dr. Erik Scherder hamert er op dat muziek heel veel doet met je brein https://www.concertgebouw.nl/ontdek/interview-erik-scherder-en-dick-swaab-over-muziek-en-het-brein

Bongo workshop

Bongo workshops zijn fantastisch, om te werken met bewoners in een verzorgingshuis, of individueel, voor mantelzorgers, bedrijfsfeestjes, familiefeestjes enz. We werken met twee series bongo’s, onze secretaris in België heeft er inmiddels zo’n 33 en in Nederland hebben we er 12, op verzoek kunnen we met het benodigde aantal bongo’s bij u langs komen. Probeer het ook eens uit! Wil je meer weten over de gehele methode? Bestel dan ons leuke beweegboek Alzheimer in Beweging, u kunt het deze week nog in huis hebben. Prima voor jong alzheimerpatienten, mantelzorgers, activiteitenbegeleiders.

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?