fbpx
Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Betaalbare inuline zorgt voor beter geheugen en sneller denken

Hersenvoedsel waardoor je brein beter van gaat functioneren. Wie wil dat nu niet? Onderzoek heeft bewezen dat stoffen die een stimulerend effect hebben voor de darmen ook stimulerend werken voor het brein. Al eerder postten we dit bericht dat veel belangstelling kreeg na publicatie
https://www.alzheimerinbeweging.nl/darmproef-doorbraak-bij-alzheimeronderzoek/

Stimulerend voor het brein

Dankzij een onderzoek van ouderengeneeskundige Mary Ni Lochlainn in Londen is verbetering van het geheugen en cognitieve functies nu voor iedereen bereikbaar en betaalbaar. Wetenschappers van het King’s College London in Groot-Brittannië onderzochten het verband tussen darmen en brein en vonden uit dat bepaalde stoffen een stimulerend effect hadden op de darmen en ook op het functioneren van het brein. Er werd o.a. getest met voedingssupplementen zoals inuline.

Vrij verkrijgbaar

Er werd een onderzoek uitgevoerd bij 60 tweelingen, de helft kreeg een placebo en de andere helft FOS en inuline. Deze voedingsmiddelen kunnen helpen om het geheugen te verbeteren, de snelheid van informatieverwerking wordt beter. Goed nieuws voor mensen die op de kleintjes moeten letten: het is een goedkoop middel en vrij verkrijgbaar bij iedere drogist in poedervorm. Inuline is ook te vinden in voedingsmiddelen zoals als ui, knoflook, bananen en asperges, cichorei, aardpeer, schorseneer en artisjok.

Bron: Wibnet.nl https://wibnet.nl/gezondheid/onderzoekers-twee-supplementen-maken-de-hersenen-mogelijk-efficienter

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?