Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Mediterrane keuken gezonder leven?

Is de mediterrane keuken met vis, groenen en noten fantastisch om je hersenen te beschermen of is het een fabeltje? Er komen steeds meer bewijzen dat dit eten de kans verkleint op hartziekte en beroertes en je kunt zoveel eten als je wilt zonder aan te komen.
Maar als je kijkt naar de gemiddelde cijfers van dementie dan blijkt juist zo’n land als Italië veruit het hoogste percentage dementerenden te hebben.

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/dementie/regionaal-internationaal/internationaal#node-internationale-verschillen-dementie

Opvallend, in Ierland is het percentage dementerenden het laagst. Kijk je daar naar het populairste voedsel, dan is dat Irish stew, een stoofpot met vlees, aardappels, wortels en uien, Guinness, Irish Coffee en vooral de door ons zo verguisde aardappel. De lifestyle is overgoten met veel (sterke) drank bij iedere gelegenheid.

Het is in ieder geval zoeken naar een gezonde levensstijl om alzheimer en dementie te voorkomen. En wat is een gezonde levensstijl? Ja juist, veel bewegen. In Nederland zitten we 8,7 uur per dag, tel daarbij op 8 uur slaap, dan blijft er weinig over om veel te bewegen.

Hoe ouder je bent, hoe minder je gewend bent te bewegen en dat moet snel veranderen, want juist beweging zorgt  voor vernieuwing van je grijze hersenmassa. Ga je daarnaast nog eens jongleren (zie onze pagina jongleerfilmpjes, dan zorg je ervoor dat in 6 weken tijd je hersenen permanent veranderd zijn. Wil je leuke beweegtips voor in huis? Bestel ons boek via onze whatsappknop

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?