Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Vecht tegen Alzheimer, vertraag de ziekte

Met Alzheimer in Beweging wil Gera de Leeuw mensen motiveren om zelf in beweging te komen. Mensen met dementie, met name Alzheimerpatiënten zijn veelal wat minder makkelijk in beweging te krijgen. Met de superleuke ideeën en materialen en methode waarover u in de volgende pagina’s leest wordt het een stuk makkelijker om te gaan bewegen. Deze bewegingen stimuleren de samenwerking van beide hersenhelften, waardoor de ziekte op zijn minst kan worden vertraagd.

We stoppen niet met spelen omdat we oud worden maar
we worden oud omdat we stoppen met spelen.

George Bernhard Shaw.

jongleerballenRond 2020 is naar schatting 1 op de 16 mensen dement. Volksziekte nr. 1. Nu al zijn er geen budgetten meer om al die mensen op te vangen, een ramp van nationale omvang met nu al veel schrijnende voorbeelden die dagelijks de kranten halen. Wij als maatschappij kunnen er nu al iets mee doen. Door acceptatie, door verandering, door vooral de ziekte te vertragen, wellicht door de juiste medicijnen, betere voeding en voorlichting, kortom, er staat een hoop te gebeuren. Moeten we daarmee wachten tot het rijk initiatieven neemt?

Gera de Leeuw heeft sinds 2009 een methode ontwikkeld waarbij je op een prettige manier kunt bewegen met jongleermaterialen, bewegen met Alzheimerpatiënten. In de praktijk blijkt dat geen makkelijke opgave, maar met een goede begeleiding gaat het echt lukken.

Boekje
Medio 2017 komt een boekje uit met een leuke overzichtelijke oefenmethode, zodat activiteitenbegeleiders, mantelzorgers en beginnend Alzheimerpatiënten zelf kunnen gaan oefenen. Ook mensen die preventief willen gaan bewegen kunnen met dit boekje aan de slag. Nog niet zo lang geleden is bekend geworden dat de ziekte van Alzheimer soms al 15 jaar bezig is, voordat de eerste verschijnselen zichtbaar worden. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met jongleren!

Oefeningen in de praktijk

Hoewel het boekje straks heel duidelijk en stapsgewijs alle oefeningen zal beschrijven gaat er niets boven een echte les van Gera de Leeuw of van een van haar medewerkers. Het enthousiasme zal aanstekelijk werken en de waarde van ervaring is uitermate belangrijk en overtuigend.

Naast het leuke boekje Alzheimer in Beweging zijn er ook materialen die speciaal voor deze lessen zijn ontwikkeld. In het boekje wordt alles duidelijk omschreven. Een deel van de materialen zijn door Gera de Leeuw zelf vervaardigd zoals de betaalbare vrolijk gekleurde lichtgewicht flowersticks. 

lemniscaat2 flowersticksNatuurlijk hoort bij het materiaal ook een begeleidende training die u thuis of op een door u gewenste locatie kunt krijgen. De prijs van de training is afhankelijk van de wensen, eenmalig, particulier, terugkerende begeleiding, reiskosten. Vraagt u eens naar de mogelijkheden en laat weten waar u precies naar op zoek bent. 

Neem contact op met ons. 

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?