Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Einde aan Alzheimer via per ongeluk de goede conclusies?

Kan het zijn dat alle onderzoeken naar een medicijn tegen Alzheimer al 30 jaar gebaseerd is op de verkeerde conclusies of de verkeerde richting van onderzoeken? Hoe lang is de farmaceutische industrie al vruchteloos intensief aan het zoeken naar een medicijn tegen Alzheimer? Wij hebben via de website van de Stichting Alzheimer al veel van deze onderzoeken gemeld door het volgen van actuele neuropsychologische ontwikkelingen. Zeker de laatste tijd zijn er nieuwe spectaculaire ontwikkelingen waarvan we u graag op de hoogte willen houden. De nieuwste ontdekkingen zouden ervoor kunnen zorgen dat mensen met Alzheimer weer kunnen herstellen dankzij een methode die de bedreigende seniele plaques kan opruimen. Het begon met een onderzoek na een behandeling tegen kanker.

Dertig jaar op de verkeerde weg?

Is het de zoektocht naar de reden van het vormen van seniele plaques en het onvermogen om die plaques op te ruimen, wat bij gezonde mensen wel gebeurt? Zou het mogelijk zijn dat er nu echt een doorbraak is gevonden?
Bij de Universteit van Colerado is men tot spectaculaire ontdekkingen gekomen in het gevecht tegen Alzheimer.

Is Sargramostim de oplossing?

Samenvatting: Sargramostim, een medicijn dat de witte bloedcellen stimuleert na een kankerbehandeling, lijkt het geheugen en de cognitie te verbeteren bij mensen met een milde tot matige ziekte van Alzheimer.

Een nieuwe studie suggereert dat Sargramostim, een medicijn dat vaak wordt gebruikt om witte bloedcellen te stimuleren na kankerbehandelingen, ook effectief is bij het behandelen en verbeteren van het geheugen bij mensen met milde tot matige ziekte van Alzheimer. Dit medicijn bestaat uit een natuurlijk menselijk eiwit dat wordt geproduceerd door middel van recombinant-DNA-technologie (van gist afkomstige rhu GM-CSF / Leukine®).

De studie, van het Alzheimer- en cognitiecentrum van de Universiteit van Colorado aan de Anschutz Medical Campus (CU Anschutz) van de Universiteit van Colorado, presenteert bewijs uit hun klinische studie dat aantoont dat Sargramostim zowel ziektemodificerende als cognitiebevorderende activiteiten kan hebben bij patiënten met de ziekte van Alzheimer. .

Het werd 16 april 2021 online gepubliceerd door Alzheimer’s & Dementia: Translational Research and Clinical Interventions, een open access-tijdschrift van de Alzheimer’s Association.
“Het doel van de klinische proef was om de impact te onderzoeken van een natuurlijk menselijk eiwit, granulocyt-macrofaag kolonie stimulerende factor (GM-CSF) genaamd, op mensen met de ziekte van Alzheimer. We hebben GM-CSF getest omdat mensen met reumatoïde artritis de ziekte van Alzheimer meestal niet krijgen en we hadden eerder dit eiwit gevonden, dat wordt verhoogd in het bloed van mensen met reumatoïde artritis, de amyloïde afzetting in Alzheimer-muizen vermindert en hun slechte geheugen na de ziekte weer normaal maakt. een paar weken behandeling. Dus natuurlijk verhoogde niveaus van GM-CSF bij mensen met reumatoïde artritis kunnen een reden zijn dat ze beschermd zijn tegen de ziekte van Alzheimer, ”zei Huntington Potter, PhD, directeur van het CU Alzheimer’s and Cognition Center, die samen met Jonathan Woodcock, Timothy Boyd en medewerkers voerden de nieuwe proef uit.

“Humaan GM-CSF is de actieve stof in het bekende medicijn Sargramostim voor mensen, en wij zijn de eersten die het effect ervan op mensen met de ziekte van Alzheimer hebben onderzocht.”

GM-CSF / Sargramostim wordt gebruikt om het beenmerg te stimuleren om meer witte bloedcellen aan te maken van een bepaalde soort, macrofagen en granulocyten genaamd, evenals voorlopercellen die bloedvaten herstellen. Deze witte bloedcellen circuleren door het lichaam en verwijderen cellen, bacteriën en amyloïde afzettingen die er niet zouden moeten zijn, en bevorderen ook het herstel van beschadigde bloedvaten en naar de hersenen.

De onderzoekers voerden een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde fase II-studie uit om de veiligheid en werkzaamheid van de behandeling met Sargramostim te testen bij deelnemers met een milde tot matige ziekte van Alzheimer.

Deelnemers aan de studie die aan de geschiktheidscriteria voldeden, werden gerandomiseerd om injecties te ontvangen van ofwel Sargramostim (20 deelnemers namen een standaard FDA-dosering van 250 mcg / m2 / dag subcutane injectie gedurende vijf dagen per week gedurende drie weken) of placebo (20 deelnemers slikten vijf dagen per dag zoutoplossing). week gedurende drie weken). De meerderheid van de deelnemers aan de studie werd gerekruteerd en behandeld bij CU Anschutz met een paar van de University of South Florida.

De onderzoekers van CU Anschutz hebben vervolgens meerdere neurologische, neuropsychologische, cel-, cytokine-, Alzheimer-pathologiebiomarkers en neuroimaging-beoordelingen uitgevoerd en bestudeerd.

GM-CSF / Sargramostim wordt gebruikt om het beenmerg te stimuleren om meer witte bloedcellen aan te maken van een bepaalde soort, macrofagen en granulocyten genaamd, evenals voorlopercellen die bloedvaten herstellen. Het beeld is in het openbare domein

Ze ontdekten dat een kortdurende behandeling met Sargramostim de aangeboren en andere immuuncellen deed toenemen, de cytokinemaatregelen moduleerde, en veilig was en goed werd verdragen door de deelnemers. Ze ontdekten ook dat het cognitiegeheugen met bijna twee punten verbeterde in het 30-punts Mini-Mental State Exam. Metingen van bloedbiomarkers van de ziekte van Alzheimer – amyloïd in de hersenen, klitten en neurodegeneratie – verbeterden allemaal naar normaal.

UitgelichtNeuroscienceOpen Neuroscience-artikelen25 maart 2021
Oefening kan de slaapkwaliteit verbeteren, zelfs als u geen verschil merkt

“Deze resultaten suggereren dat kortdurende behandeling met Sargramostim leidt tot aangeboren activering van het immuunsysteem, verbetering van cognitie en geheugen, en gedeeltelijke normalisatie van bloedmetingen van amyloïde en tau-pathologie en neuronale schade bij deelnemers met milde tot matige ziekte van Alzheimer”, aldus Potter .

“Deze verrassende bevinding dat het stimuleren van het aangeboren immuunsysteem en het moduleren van ontstekingen een nieuwe behandelingsbenadering kunnen zijn en heeft ons ertoe aangezet om een ​​grotere proef met Sargramostim bij de ziekte van Alzheimer te starten, waarbij meer deelnemers over een langere tijd worden behandeld.”

Financiering: Deze nieuwe proef wordt gefinancierd door de Alzheimer’s Association / Part The Cloud, de University of Colorado, de Global Down Syndrome Foundation en door een grote subsidie ​​die onlangs is toegekend door het National Institute on Aging.

Over dit onderzoeksnieuws over de ziekte van Alzheimer
Bron: University of Colorado
Contactpersoon: Julia Milzer – Universiteit van Colorado

Origineel onderzoek: de bevindingen zullen worden gepubliceerd in Alzheimer’s & Dementia: Translationeel onderzoek en klinische intervent

Stel je voor, dit is veelbelovend, dan moet je tot deze methode is ingevoerd in de behandeling van Alzheimer zorgen voor een goede conditie van de hersenen. Dat kan door een slimme manier van bewegen. Wil je daar meer van weten, bestel dan het boek Alzheimer in Beweging via onze whatsappknop.

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?