fbpx
Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Eric Harten uit Woensdrecht

Eric Harten

De Cognitieve Fitness trainer

Onder de klinkende naam “De Cognitieve Fitness Trainer” startte Eric Harten zijn trainingen die gebaseerd zijn op inspanning, uitdaging en ontspanning.  Eric heeft een Niet Aangeboren Hersenletsel en weet als geen ander dat Cognitieve Fitness een krachtig middel is om te werken aan herstel. Zijn trainingen zijn dan ook uitermate geschikt voor mensen die worstelen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of psychische aandoening, burn-out, geheugenklachten en depressie.

Dat is ook erkend door het Trimbos Instituut dat een uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar de werking van deze training binnen de GGZ. Het rapport naar aanleiding van het onderzoek over Cognitieve fitness onthult opvallende ontdekkingen.

De laatste jaren komt er steeds meer bewijs dat bewegen een positieve invloed heeft op cognitieve vaardigheden. De relatie tussen bewegen en cognitie is vooral onderzocht bij ouderen. Er zijn aanwijzingen dat sporten en bewegen een gunstige invloed hebben op het cognitief functioneren. Maar ook bij mensen met ernstige psychische aandoeningen, zoals een psychotische aandoening of een ernstige depressie, is een gunstig effect van beweging op cognitief functioneren inmiddels gevonden.

Aanwijzingen bij andere doelgroepen laten zien dat juist deze combinatie effectief is. In drie onderzoeken uitgevoerd bij ouderen waren de effecten van een gecombineerde training gunstiger dan wanneer enkel een cognitieve of fysieke training werd gegeven.

De neurocognitieve trainingsmethode Cognitieve Fitness is gestoeld op de inzichten dat bewegen en cognitieve vaardigheden een gunstige wisselwerking lijken te hebben. Deze groepstraining is ontwikkeld door Body Brain Dynamics (www.cognitievefitness.nl) ter bevordering van de fysieke en mentale gesteldheid op basis van fysieke inspanning, intellectuele uitdaging en ontspanningsoefeningen.

decognitievefitnesstrainer.nl
Tel.: +31 622993439

Banner Eric Harten
Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?