Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Partners kijken terug op geslaagde inspiratiedag

Alle 14 partners van Alzheimer in Beweging/Beweeg je brein zijn gespecialiseerd in het stimuleren van het brein door beweging, ieder met een eigen methode. Het ligt dan ook voor de hand dat een uitwisseling van de kennis van zaken interessant is om te delen. Naast de uitwisseling tussen al deze breinprofessionals wordt deze dag ook opengesteld voor vakgenoten en ervaringsdeskundigen. Want wie ook bezig is met brein, met senioren, met long-covid of met andere breinproblemen, iedereen kan daarvan iets opsteken.

Slaand succes

Op donderdag 2 mei is het schitterend strandweer en dat komt goed uit voor deze dag in en om Sisters Beach in Katwijk. De meeste workshops kunnen gewoon in de buitenlucht plaatsvinden. Louis Pals, bestuurslid van de Stichting Alzheimer in Beweging bijt het spits af met emmerdrummen, die keuze is niet voor niets gemaakt. Door samen deze opening te beleven en te beginnen met een mooie uitdaging wordt meteen een sfeer van verbondenheid en veiligheid gecreëerd. Louis begint maar met een waarschuwing, als je meedoet met deze workshop dan doen hormonen hun werk en ga je elkaar aardig vinden. Het is niet alleen gaaf om een bepaald patroon te leren drummen, hiermee wordt een flinke inzet gevraagd van het brein. Na 2 roffels begint Louis iedereen al aardig te vinden. De toon is gezet en er wordt wat afgelachen. De dag kan na dit leuke begin al bijna niet meer stuk.

Veel variatie in het aanbod

Na een koffiepauze kan een keuze gemaakt worden uit drie verschillende workshops. Vier echte die-hards gaan de zee in met de Walrusclub van True-D, een aantal mensen kiest voor een workshop Cognitieve Fitness met Henk Klok en de rest kiest voor Dansen met Senioren met Linda de Rijk. Voor de pauze volgt een kennismaking met BrainGym® met Elles Steenvoort-Huijsmans die de hele groep in beweging zet. Na een heerlijke driegangenlunch worden de workshops vervolgd met Cognitieve Fitness met Han Baeten, Stoel-yoga met Paula Jap Tjong, Juggle Board met Gerrit Dekker en Alzheimer in Beweging met Louis en Gera de Leeuw. Twee aanwezigen delen hun treffende verhaal over de gevolgen van hersenbloedingen (NAH) en hoe zij zich beter voelden door respectievelijk Cognitieve Fitness en de Walrusclub, echt ontroerend mooi. Een middag boordevol variatie qua workshops.

De meerwaarde van uitwisseling

De dag staat aardig volgepland en het loopt ook een beetje uit. Na afloop wordt nog nagepraat over de meerwaarde van de uitwisseling tussen alle workshopgevers. Er zijn aardig wat kruisbestuivingen en afspraken om bij elkaar een les te gaan volgen en op deze dag is al heel veel opgestoken van hoe anderen aan het werk zijn. Alle aanwezigen kijken tevreden terug op de dag en gaan in een roze wolk weer richting huis. Enkele laatkomers gaan alsnog een nieuwe emmerdrum sessie ervaren en hierbij sluiten ook de reguliere strandgasten aan die al bij de eerste sessie vanuit de verte toekeken. Vanaf het strand stijgt opnieuw gelach op naast de trommelgeluiden. En we leefden nog lang en gelukkig. Paula Jap Tjong, bedankt voor de leuke foto’s, wie weet gaan we ooit nog weer eens op herhaling. Wil je ook partner worden van Beweegjebrein/Alzheimer in Beweging en vind je dat je hierbij past, laat het ons weten. alzheimerinbeweging@gmail.com

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?