Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Jongleercursus

Verander je leven in tien minuten

“Een mens is er niet voor gemaakt om hele dagen achter een computer door te brengen. Wie dit doet werkt ook niet effectief”, zo vertelde een wijs man. En dat werkt eigenlijk voor alles. Achter de computer zitten, iets nieuws leren, een boek lezen, alles blijft beter hangen als je dat slechts tien minuten achter elkaar doet. “Voor je hersenen is dit veel beter. Je onthoudt alles beter, je leert je leven beter te variëren”, zei de man die permanent gewapend is met een digitale timer die om de tien minuten afgaat.

Een inspirerende gedachte, die tien minuten. Natuurlijk moet ik dat meteen uitproberen en geloof het of niet, het werkt echt. Deel je werkdag van pakweg 8 uur niet in met uren of dagdelen, deel het in, met 10 minuten! Een werkdag van 480 minuten is dus 48 keer een verschillende bezigheid. Opeens heb ik veel meer tijd voor leuke dingen. Tien minuten achter de computer, je weet dat je op moet schieten en je niet moet laten afleiden. PING! En dan tien minuten bezig met het huishouden, de afwas. PING! Net op tijd klaar. Opeens bedenk ik me leuke dingen waar ik tot nu toe geen tijd voor neem, vervelende klusjes zoals trap stofzuigen, vuilnisbakken schoonmaken, onkruid uit de tuin halen, ik heb geen groene vingers. En het leuke, opeens gaat na tijden weer de hoes van de piano in mijn kamer… geen tijd… tuurlijk wel, er kunnen altijd wel tien minuten vanaf. Voor je het weet is het weer PING! Zo, en dan ga ik nu weer even tien minuten jongleren, daar neem ik de laatste tijd ook geen tijd meer voor. 480 minuten per dag, 48 leuke dingen om te doen. Je leven verandert in 10 minuten tijd!

Een half uur per dag jongleren verandert je hersenen voorgoed, dat is bekend. Dat mag ook in sessies van 10 minuten achter elkaar, zolang het maar neerkomt op een half uurtje per dag. Binnenkort beginnen de trainingen weer voor belangstellenden. Verander ook je leven in tien minuten! Ook voor mensen waar geen Alzheimer bij is vastgesteld. Wist je dat de meeste mensen al 10 jaar Alzheimer hebben voordat het wordt ontdekt? Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met preventief leren jongleren, nu het nog kan.

Begin met 1 bal
   

Geef jezelf flink de tijd om aan die beweging te wennen.   

De tweede bal
Hiermee wordt het al een stuk moeilijker, tip: probeer die ballen niet meteen te vangen maar leer eerst het gooipatroon.
Mocht dat al lukken, mij kostte het een paar maanden, dan kun je nog iets tussendoor oefenen

 

De derde bal wordt nog moeilijker, dus de truc om eerst alle ballen te laten vallen en pas later eerst de eerst bal te vangen is denk ik een mooi opstapje
   

   

Probeer het ook eens.

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?