Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Dierbare herinneringen aan Jan Krol(60)

Jan Krol, wie kent hem niet, hij staat in het collectieve geheugen van elke Nederlander die in de jaren ’60-’70 een televisie bezat. Hij speelde hierin de rol van Bartje, die geen brune bonen lustte. Voor ons gezin nog eens speciaal omdat mijn moeder uit Drenthe kwam en wij daar dus een connectie mee hadden.

Theater Veder

Jan Krol roept voor mij persoonlijk dierbare herinneringen op. Niet alleen door zijn rol van Bartje, maar ook omdat ik hem mocht ontmoeten bij Theater Veder, die zich inzette om voorstellingen te geven voor mensen met dementie. HIj trainde medewerkers in de zorg en voor mij was het een mooie verbreding van mijn kennis hoe je om kunt gaan met mensen met dementie.

Circus Blixem

Voor Theater Veder heeft hij heel veel betekend. Jan Krol en ik hadden veel meer gemeen. Ook zijn betrokkenheid bij circus was voor mij een extra ontdekking. Hij werkte in theater en jeugdcircus (Circus Blixem) en in Duitsland, Zirkus Tasifan. HIj deed daar naast regie lessen in acrobatiek, jonglage, balans. Hij speelde ook als trainingsacteur bij Beter Gezelschap.

Jan was erg betrokken bij kinderen die meervoudig gehandicapt waren. Jan Krol is veel te vroeg overleden, we zullen hem allemaal nog gaan missen! Ook Alzheimer in Beweging heeft veel aan hem te danken.

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?