Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Gelukkig, het is weer bijna tijd voor goede voornemens en geluksgevoelens

Hoe blijf je geestelijk en lichamelijk gezond? Veel mensen die worstelen met hun leven krijgen van mij het advies: Leven zoals je grootouders deden, dat is de meest gezonde levensstijl. Zo’n leven van vroeger lijkt achterhaald, maar het resultaat liegt er niet om, de generatie uit de jaren 20 en 30 is vaak een langer leven beschoren dan de huidige generaties. Onze ouderen zijn ware survivers en volhouders. En dat is geen wonder!

Om je in deze maatschappij staande te houden is een echte uitdaging. Wat moet je met een dikke hypotheek, hoge huishuur, moordende concurrentie op de arbeidsmarkt, kinderwensen, alcohol en drugs verleidingen, kant en klare maaltijden en thuisbezorgde fastfood. ’s Avonds relaxen met een of meer flessen wijn waardoor je beter de slaap kunt vatten. Daarnaast een gigantisch hoog zitpercentage van meer dan 70 procent van je dagelijks leven, wij Nederlanders zijn de zitkampioenen van Europa.

Gezondheidsklachten
De meeste mensen lopen halverwege hun leven volledig vast in het huidige systeem. Ze krijgen gezondheidsklachten of psychische narigheid, lopen dokterspraktijken en ziekenhuizen uitzichtloos plat, wachten op wachtlijsten en dan komt het besef. Eigenlijk ben je bezig met een ratrace, rennen in een tredmolen zonder van je plaats te komen. Bij onze boodschappen kies je wellicht al verstandig voor producten van dieren met een beter leven, maar hoe zit het met het betere leven voor jezelf?

Alternatieve therapie
Je kunt kiezen voor alternatieve therapeuten die je aanraden om anders te consumeren, meer te bewegen, beter te ademen, Ayurveda, yoga, sportschool, Running Therapie, vegetarisch of vega eten, Buteyko, Tinder, een ware zoektocht naar een oplossing voor een beter en gelukkiger leven. Gelukkig is het weer de tijd voor goede voornemens, voornemens om je leven op de een of andere manier te verbeteren. Het gaat je vast dit jaar lukken als je meer focust op de volgende resultaten. Ik noem er een paar waarbij je na twee dagen al in de goede flow zit en waardoor je beter in balans komt.

Geluksgevoel:

  1. Stoppen met roken, het voordeel merk je na een week al, als je langs een bakkerswinkel loopt, die heerlijke geuren uit je jeugd ga jij voortaan ook ruiken. Bovendien stink je niet meer.
  2. Stoppen met alcohol. Heus, je slaapt er beter van en verliest al heel snel je overgewicht. Bovendien word je elke ochtend fris en trots op jezelf wakker en beter in balans.
  3. Meer bewegen. Zo stroomt er meer bloed naar je hersenen waardoor je helder gaat denken, goed voor brein en body. Al met 10 minuten per dag voel je het verschil.
  4. Meer samen met andere leuke dingen doen, eenzaamheid is slechter dan 15 sigaretten per dag roken.
  5. Stop eens een week met het eten van (rood) vlees, dat biedt vele voordelen.
  6. En zo kun je nog veel meer zaken verzinnen waardoor je beter in balans komt en een groter geluksgevoel gaat ervaren. Bovendien helpt het bij het vertragen van dementie en alzheimer. Wat heb jij voor goede ideeen? Laat het me weten
Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?