fbpx

Molecuul kan hersenen van alzheimerpatienten verjongen

jongleren

Onderzoekers van het Nederlands Herseninstituut hebben een molecuul ontdekt dat de hersenen kan verjongen. Bovendien kan hiermee het geheugenverlies worden tegengegaan.

Bij iedere volwassene worden constant nieuwe zenuwcelen gemaakt in de hersenen. Bij alzheimerpatienten neemt dit sterk af. De onderzoekers willen nu weten of het kan helpen om de ontwikkeling van nieuwe zenuwcellen bij volwassenen te stimuleren.
Meer informatie over dit onderzoek van het Nederlands herseninstituut op https://herseninstituut.nl/de-hersenen-van-alzheimer-verjongen/

De Stichting Alzheimer in Beweging rekent al jaren op de plasticiteit van de hersenen en de mogelijkheid dat de hersenen nieuwe zenuwcellen aanmaken. Dr. Jan Scholz van de Universiteit van Oxford heeft een onderzoek gedaan naar de effecten van jongleren op de aanmaak van zowel grijze hersencellen als de witte massa. Naar aanleiding van deze theorie is speciaal voor alzheimerpatienten een uitgekiende bewegingsmethode ontwikkeld, meer hierover in een leuk lesboekje, bijzonder geschikt voor activiteitenbegeleiders of mantelzorgers.
Meer hierover

1917 Total Views 2 Views Today

Over de auteur

admin
Gera de Leeuw,(HBO Neuropsychologie) auteur van het boek Alzheimer in Beweging promoot slim bewegen om alzheimer te vertragen en je brein in een betere conditie te brengen. Trainer Cognitieve fitness. Meer weten? Bestel het boek https://www.alzheimerinbeweging.nl/nieuws/alzheimer-in-beweging-het-boek/