fbpx

Alzheimermedicijn blijkt zoveelste valse hoop op een geneesmiddel

De Amerikaanse FDA heeft 2 weken geledenAduhelm, een medicijn tegen Alzheimer goedgekeurd met veelbelovende resultaten. Het middel zou alle eiwitplaque opruimen, maar achteraf blijkt dat de plaque niet de enige oorzaak is van alzheimer. Bovendien veroorzaakt het middel zwellingen in de hersenen die tot ernstige schade kunnen leiden.

Volgens hoogleraar geriatrie Marcel Olde Rikkert, voorzitter van de commissie die de richtlijn ontwikkelt voor het behandelen van dementiepatiënten, zou het medicijn niet voorgeschreven moeten worden vanwege die bijkomende schade. “Bij praktisch alle alzheimerpatienten wordt alzheimer veroorzaakt door meer dan ophopingen van eiwit, het is ook de schade aan de bloedvaten die zorgen voor een enorme achteruitgang van de functie van de hersenen.

In het boek Hart voor je brein, van Erik Scherder en Leonard Hofstra wordt uitgebreid uit de doeken gedaan hoe je de ziekte van alzheimer kunt voorkomen en vertragen, namelijk door te bewegen. Met actief bewegen komt er een werkzaam stofje in je bloedbaan die ervoor zorgt dat je bloedvaten weer verwijden en waarmee de vaatwanden worden schoongemaakt. Dat is een fantastisch middel tegen vasculaire dementie. Een echt interessant boek dat voor iedereen een aanrader is.

827 Total Views 1 Views Today

Over de auteur

admin
Gera de Leeuw,(HBO Neuropsychologie) auteur van het boek Alzheimer in Beweging promoot slim bewegen om alzheimer te vertragen en je brein in een betere conditie te brengen. Trainer Cognitieve fitness. Meer weten? Bestel het boek https://www.alzheimerinbeweging.nl/nieuws/alzheimer-in-beweging-het-boek/