Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Pas op voor bewerkt voedsel, alzheimeralert

Chinese onderzoekers hebben het verband ontdekt tussen het ontstaan van de Ziekte van Alzheimer en bewerkt voedsel. Bent u gek op kipnuggets, vleesproducten met E-nummers, eten uit pakjes en zakjes? Daarmee verhoog je echt het risico op Alzheimer!

Wie door een supermarkt loopt kan er niet onderuit, bijna alles bestaat uit bewerkte voedingsmiddelen. Of het nu gaat om een plakje ham, een lekkere rode biefstuk, frisdranken, gedroogde maaltijden, kant en klare voedingsproducten, snoepjes met kunstmatige smaakstoffen, gemak dient de mens. Je zou er bijna van in de war raken.

Deze studie benadrukt de gevaren van ultrabewerkte voedingsmiddelen. Ze kunnen zelfs schadelijk zijn voor de cardiovasculaire gezondheid en het risico op kanker verhogen. Het verslechtert onze geestelijke gezondheid Indien overmatig geconsumeerd. Er zijn veel onderzoeken die hebben geprobeerd de schadelijke effecten van bewerkte voedingsmiddelen op te sporen. In 2019 werpt een Amerikaanse studie licht op Effecten van fastfood op de geestelijke gezondheid.

Onlangs bevestigde nieuw onderzoek de relatie tussen overmatige consumptie van bewerkte voedingsmiddelen en het risico op het ontwikkelen van dementie. Onder deze risico’s: de ziekte van Alzheimer. De meest recente Chinese studie analyseerde gegevens van meer dan 72.000 deelnemers ouder dan 55 jaar. Bij de start van de wetenschappelijke studie was iedereen gezond. Doorheen verzamelden de onderzoekers informatie over hun eetgewoonten, rekening houdend met hun medische geschiedenis. gefabriceerde producten Verhoog het risico op de ziekte van Alzheimer.

Als we het hebben over ultrabewerkte voedingsmiddelen, hebben we het over voedsel. Rijk aan suikers Alle soorten zout, vetten en additieven. Aan de andere kant bevatten deze voedingsmiddelen weinig vitamines, vezels en mineralen. Uiteindelijk doen ze niets goeds voor ons lichaam.

Pas op voor deze producten

  • Vlees dat nitrieten bevat
  • Gerechten bereid met gereconstitueerd vlees
  • Frisdrank
  • gedroogde maaltijden
  • Alle soorten koekjes, cakes en industrieel gebak
  • Snoepjes met kunstmatige smaakstoffen
  • Kant-en-klaar maaltijden
Supermarkt verdient steeds meer aan rund- en kalfsvlees | Melkvee.nl -  Nieuws en kennis voor de melkveehouder

Eet gezond voedsel om de geestelijke gezondheid te behouden

Volgens de studie uitgevoerd door Chinese wetenschappers, Schrap deze voedingsmiddelen uit je dagelijkse routine Vermindert het risico op de ziekte van Alzheimer. Het onderzoeksteam onthulde zelfs specifieke cijfers: het verminderen van de consumptie van bewerkte voedingsmiddelen met 10% kan het risico op dementie verminderen 19%. Zo concludeerden de onderzoekers die aan deze studie hebben gewerkt: “Hogere consumptie van ultrabewerkte voedingsmiddelen was geassocieerd met een verhoogd risico op dementie, terwijl het vervangen van ultrabewerkte voedingsmiddelen door onbewerkte of minimaal bewerkte voedingsmiddelen werd geassocieerd met een lager risico op dementie.”

Conclusie

Ga terug naar de tijd dat je oma het voedsel nog lekker maakte met natuurlijke ingredienten. Het laurierblaadje, de peperkorreltjes, onbewerkte kruiden, kaneel, nootmuskaat, onbewerkte groenten en liefst zo weinig mogelijk vlees, want in de meeste gevallen is er met deze producten het meeste geknoeid. Denk helder en blijf gezond! Ietsje meer werk maar uiteindelijk veel lekkerder.

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?