Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Constance en Esther van Gezond Oud

Constance Schuller en Esther Zoetmulder van Gezond Oud vonden elkaar op het hockeyveld. Zij zijn de oprichters van Gezond Oud, een snel groeiende organisatie die zich inzet om vooral 60 plussers meer in beweging te krijgen, vooral in hun eigen omgeving in de natuur. Op allerlei manieren kun je je aansluiten bij Gezond Oud.

Constance en Esther hebben één ideaal: ‘Zoveel mogelijk mensen helpen gezond en gelukkig oud te worden door ze een sportprogramma te bieden dat bij ze past. Dat fris, aansprekend en laagdrempelig is en waarin naast het sporten ook de sociale component een hele belangrijke rol speelt. Onderzoek heeft uitgewezen dat je tussen je 50ste en 70ste levensjaar gemiddeld zo’n 30% spierkracht verliest. Dat is best heftig als je bedenkt welke rol je spieren hebben bij het maken van alledaagse bewegingen, het beschermen van je gewrichten en het behouden van een goede lichaamshouding.

Om je spierkracht op peil te houden is het nodig minimaal twee keer per week spierversterkende oefeningen te doen. Fietsen, tuinieren of wandelen alleen is onvoldoende. Dus Let’s GO!
Bewegen is gezond! Samen bewegen is gezellig! En deze twee belangrijke bouwstenen zorgen samen voor een gelukkig gevoel.
Dit gevoel gunnen wij iedereen en vooral diegenen voor wie sporten naast effectief ook vooral leuk moet zijn. Op een bepaald moment in je leven is het leveren van een maximale prestatie geen doel op zich meer. Je lichaam op de juiste manier onderhouden met gezellige mensen om je heen wordt dan veel belangrijker.

Wij zijn er voor iedereen die gezond en gelukkig oud wil worden en houdt van mooie natuur. Al onze lessen, of ze nou online aangeboden worden voor thuis of buiten in een groep, worden gegeven in mooie natuur. Een bewuste keuze door wat een groene omgeving met ons doet. Contact met de natuur zorgt voor meer geluk en vermindert stress. Het bevordert vitaliteit, creativiteit en stimuleert ontmoetingen tussen mensen.

Gezond Oud is een zeer snel groeiende organisatie, op dit kaartje ziet u waar de trainers van Gezond Oud actief zijn. Heeft u ook interesse om mensen van 60 plus te gaan trainen in de natuur, neem dan contact op met Gezond Oud.


Home
Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?