Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Gratis inspiratie dag Brein en Beweging op het strand in Katwijk

samenwerken

KATWIJK  – Ga met zijn allen ritmes trommelen op het strand voor mentale weerbaarheid, of neem een nogal frisse duik (run-dip-run) in de zee om de helende werking van de Walrusclub te ervaren. Leer jongleren met ballen en het Juggle Board en ontdek hoe krachtig Cognitieve Fitness en BrainGym® kan zijn bij breinproblemen zoals Niet Aangeboren Hersenletsel.

Leer meer over de werking van het brein en hoe je de ziekte Alzheimer kunt vertragen. En hoe je volledig tot rust komt tijdens een sessie Stoel-Yoga. Of raak ervan overtuigd dat dansen nooit meer zou mogen ontbreken in ieder verzorgingshuis! En hoe maak je je wandelingen nog uitdagender met Cognitieve Fitness? Kortom, beleef de inspiratie dag Brein en Beweging in Katwijk aan Zee op en rond het strand op donderdag 2 mei van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor wie is de inspiratiedag?

Steeds meer mensen melden zich aan om deze inspiratie dag te gaan beleven, geen wonder, want het is GRATIS, behalve de kosten voor consumpties en parkeren, daar heb je zelf invloed op. We willen hiermee twee doelgroepen bedienen, de activiteitenbegeleiders en de deelnemers van die activiteiten.
Heb je problemen met je geheugen, concentratie, ben je rusteloos, of ben je activiteitenbegeleider bij een instelling of mantelzorger? Of werk je als zzp-er met mensen met breinproblemen of uitdagingen? Zowel de collega’s als de cliënten of hun familie maken hier een zeer leerzame dag mee. Geef je op als je belangstelling hebt, dan kunnen we van tevoren rekening houden met de hoeveelheid materialen die we nodig hebben voor bepaalde workshops.

Verbeter je levensstijl

De Inspiratie dag Brein en Beweging wordt georganiseerd door de Katwijkse Stichting Alzheimer in Beweging die zich voornamelijk bezig houdt met voorlichting en persoonlijke begeleiding op verzoek. Voor mensen die te horen krijgen dat ze “er maar mee moeten leren leven” valt nog zoveel te verbeteren qua levensstijl op het gebied van voeding en beweging. Op deze dag kun je je oriënteren op de vele mogelijkheden om je brein en conditie te verbeteren.
Vanaf 10.00 uur komt er ieder kwartier iemand anders aan het woord om te vertellen over hun ideale methode voor een fit brein. Om half één een lunch van rond de 15 euro. In de middag diverse workshops van drie kwartier tot een uur waaruit je kunt kiezen.

Run-dip-run

Wil je meedoen met de run-dip-run met True-D, trek dan kleding aan waarin je lekker kunt bewegen. Hieronder je zwemkleding zodat je snel door kan na het opwarmen . Handschoenen en een muts kunnen fijn zijn, afhankelijk van het weer. Na de dip is het snel omkleden, misschien badjas en slippers meenemen.

Locatie:     Sisters Beach Boulevard 47 Katwijk aan Zee
datum:      donderdag 2 mei
tijd :           10.00 – 16.00 uur (inloop 09.30)
aanmelden alzheimerinbeweging@gmail.com of bellen 0651462953

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?