Weten is meten bij Alzheimertrainingen

Bewegen is goed voor het brein. Zonder beweging valt er zelfs niets waar te nemen over de conditie van de hersenen. Neuropsychologen testen hun cliënten veelal op de fijne motoriek bij handbewegingen, door gebruik te maken van tekeningen. Een bekende neuropsychologische test is het laten tekenen van een klok om psychologische stoornissen te diagnosticeren. zie afbeelding hieronder voor de verbluffende resultaten bij het vaststellen van dementie.

De Zuid-Afrikaanse Terry Webb gebruikt al decennia lang vergelijkbare tekentesten bij leerlingen van scholen die een stoornis hebben bij het leren. Hiervoor gebruikt hij tekeningen van een liggende 8. Gera de Leeuw van Alzheimer in Beweging volgde zijn cursus met belangstelling en gebruikt deze liggende 8 tekeningen nu ook in de persoonlijke trainingen van jong-alzheimerpatiënten. Hiermee wordt vrij snel duidelijk hoe het brein van de cliënt functioneert en verbetert dankzij de uitgekiende bewegingsoefeningen.

Vooral in de persoonlijke begeleiding van jong-alzheimerpatiënten is deze methode van onschatbare waarde om doelgericht aan de slag te gaan in het verbeteren van de hersenfuncties. Kom ook eens zo’n liggende 8 tekenen om te kijken hoe het met uw hersenfuncties is en uw geheugen. Meten is weten!

199 Total Views 1 Views Today

Over de auteur

admin
Alzheimer in Beweging zoekt mensen die Alzheimerpatiënten willen bewegen meer te bewegen. We bieden hiervoor een gericht programma gebaseerd op activeren van samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelften. Meld je aan.