Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Weten is meten bij Alzheimertrainingen

Bewegen is goed voor het brein. Zonder beweging valt er zelfs niets waar te nemen over de conditie van de hersenen. Neuropsychologen testen hun cliënten veelal op de fijne motoriek bij handbewegingen, door onder andere gebruik te maken testen via tekeningen. Een bekende neuropsychologische test is het laten tekenen van een klok om psychologische stoornissen te diagnosticeren. Zie afbeelding hieronder voor de verbluffende resultaten bij het vaststellen van dementie.

De Zuid-Afrikaanse Terry Webb gebruikt al decennia lang vergelijkbare tekentesten bij leerlingen van scholen die een leerstoornis hebben. De basis voor die tekeningen is een lemniscaat, het oneindige… de liggende 8. Gera de Leeuw van de Stichting Alzheimer in Beweging volgde zijn cursus met belangstelling en gebruikt deze liggende 8 tekeningen nu ook in de persoonlijke trainingen van jong-alzheimerpatiënten. Hiermee wordt vrij snel duidelijk hoe het brein van de cliënt functioneert en verbetert dankzij de uitgekiende bewegingsoefeningen.

Tekening van een alzheimerpatient in februari 2020

Vooral in de persoonlijke begeleiding van jong-alzheimerpatiënten zijn deze tekeningen van onschatbare waarde om doelgericht aan de slag te gaan in het verbeteren van de hersenfuncties. Meten is weten!
Meer over Terry Webb

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?