Alzheimer in Beweging/ Beweeg je brein

Stoelyoga voor mensen met dementie

Paula Jap Tjong

Alzheimer in Beweging werkt sinds kort samen met 8 coaches en instructeurs op het gebied van Beweeg je Brein of Alzheimer in beweging. Op onze partnerpagina worden alle coaches voorgesteld. Zij doen komend voorjaar ook mee aan een presentatie aan elkaar van hun specialiteiten. Nieuw is de Partner Paula Jap Tjong met haar specialiteit Stoelyoga voor mensen met dementie.

Stoelyoga is inmiddels een ingeburgerde  vorm van yoga voor mensen die beperkt zijn in hun bewegingen, de ene noemt het zityoga, de ander stoelyoga. Stoelyoga voor mensen met dementie is uitermate geschikt voor deze doelgroep vanwege de bijzondere laagdrempeligheid.

Laagdrempelige training

Mensen met dementie hebben een iets andere benadering nodig, met een ander tempo waarin de instructeur tijd neemt om de alle bewegingen duidelijk over te brengen op alle deelnemers. Wie deelneemt aan deze trainingen wordt rustiger en krijgt mindercslaapproblemen. Met een focus op bewust via de buik adem te halen. Gelukkig kan men veilig op de stoel blijven zitten. Door het laagdrempelige houden mensen met dementie ook een goed gevoel over aan deelname. Wellicht dat ze een volgende keer niet kunnen herinneren dat ze ooit meededen, het lijf onthoudt het wel degelijk.

Word ook stoelyoga instructeur

Mensen die hun trainingsmethoden willen verrijken met het geven van lessen stoelyoga kunnen terecht bij Paula Jap Tjong en bij stoelyoga-nederland.nl voor een dagcursus na het doornemen van haar boek. Ook voor instructeurs is deze cursus heel laagdrempelig en een aanrader.

Scroll naar boven
Chat openen
Scan de code
Chat met ons...
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?